Product

Αναλυτική προσέγγιση κεντρικών θερμάνσεων

Product

Αναλυτική φιλοσοφία

Αναλυτική της παράστασης

Κωδικός:
4815
Description: 

Σήμερα δεν απαιτείται απλώς μια διευρυμένη κατανόηση του νεοθετικισμού ώστε να γίνει σαφής η σύνδεσή του με τις τρέχουσες γνωσιοθεωρητικές προβληματικές· απαιτείται, επιπλέον, μια βαθύτερη κατανόησή του διαμέσου μιας ανασυγκρότησης των αφετηριακών εννοιών του σχηματισμού του και των καταγωγικών συγκροτήσεων της μεταφυσικής του.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σήμερα δεν απαιτείται απλώς μια διευρυμένη κατανόηση του νεοθετικισμού ώστε να γίνει σαφής η σύνδεσή του με τις τρέχουσες γνωσιοθεωρητικές προβληματικές· απαιτείται, επιπλέον, μια βαθύτερη κατανόησή του διαμέσου μιας ανασυγκρότησης των αφετηριακών εννοιών του σχηματισμού του και των καταγωγικών συγκροτήσεων της μεταφυσικής του. Η παράσταση, η παραστασιο-κεντρικότητα της γνώσης και άλλα συστατικά ή παράγωγα στοιχεία του παριστάναι (όπως, λ.χ., το υποκείμενο, η αυτοστοχαστικότητα, η ιδεολογία και η ιδεολογικοποίηση της γνώσης) διαμορφώνουν το υπόστρωμα μέσα στο οποίο αναδύεται και ασκείται η γνωσιοθεωρητική δραστηριότητα του νεοθετικισμού γενικότερα και του Κύκλου της Βιέννης ειδικότερα. Η "Αναλυτική της παράστασης" προσεγγίζει την κατάσταση στην οποία περιέρχεται η γνωσιολογία του εικοστού αιώνα, αναδεικνύοντας και κατασκευάζοντας εννοιολογικά εργαλεία που λειτουργούν πριν από τη σύσταση και μέσα στη γνωσιοθεωρητική πρακτική του Κύκλου της Βιέννης (παραστασιο-κεντρικότητα, θεωρία συγκρότησης, ιδεολογικοποίηση).
Subtitle: 
Η γνωσιοθεωρία του κύκλου της Βιέννης
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-344-412-Χ
Book pages: 
340
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Ρουσόπουλος γεννήθηκε το 1951 στο Βόλο. Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και φιλοσοφία στις ΗΠΑ και την Αγγλία. Έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στα μαθηματικά από το University of Rochester και κατόπιν μεταπτυχιακό δίπλωμα στη φιλοσοφία από το University of California. Είναι διδάκτορας φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ήταν μεταπτυχιακός υπότροφος του Βρετανικού Συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Διδάσκει μαθηματικά και επιστημολογία στο Πολυτεχνείο Κρήτης από το 1987. Έχει μεταφράσει τη "Φιλοσοφία της Λογικής" του Κουάιν (2008), έχει δημοσιεύσει άρθρα στις περιοχές της γνωσιολογίας, της επιστημολογίας και της φιλοσοφίας των μαθηματικών και έχει γράψει τα εξής βιβλία: "Επιστημολογία των μαθηματικών" (1990), "Μαθηματικός ρεαλισμός" (1999), "Αναλυτική της παράστασης" (1998) και "Γνωσιολογία" (2009). Επίσης, έχει επιμεληθεί τους τόμους "Αλήθεια" (2002) και "Σύγχρονος εμπειρισμός" (2008). Ο "Καιρός για μυθιστόρημα" είναι το πρώτο του λογοτεχνικό έργο.

Subtitle: 
Η γνωσιοθεωρία του κύκλου της Βιέννης
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-344-412-Χ
Book pages: 
340
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο