Product

Αναπτυξιακά κατάλληλες πρακτικές για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Product

Αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές

Αναπτυξιακά σύνδρομα στην ειδική αγωγή

Κωδικός:
109377
Description: 

To έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν οι φοιτητές για τη βιολογική πληροφόρηση σε μια επιστημονική προσέγγιση της Ειδικής Αγωγής αποτελεί ουσιαστική μαρτυρία για την ανάγκη της γνώσης σε ένα χώρο με ραγδαίες ερευνητικές εξελίξεις. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία ανασκόπηση δεδομένων πάνω σε επιλεγμένα αναπτυξιακά νευρογενετικά σύνδρομα. Στόχος του είναι να προσφέρει τις επιστημονικές βάσεις για την καλύτερη κατανόηση του φαινοτύπου των συγκεκριμένων καταστάσεων και της παθογένεσής τους, από τη μοριακή βάση έως τη συμπεριφορά.

30,28 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

To έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν οι φοιτητές για τη βιολογική πληροφόρηση σε μια επιστημονική προσέγγιση της Ειδικής Αγωγής αποτελεί ουσιαστική μαρτυρία για την ανάγκη της γνώσης σε ένα χώρο με ραγδαίες ερευνητικές εξελίξεις. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία ανασκόπηση δεδομένων πάνω σε επιλεγμένα αναπτυξιακά νευρογενετικά σύνδρομα. Στόχος του είναι να προσφέρει τις επιστημονικές βάσεις για την καλύτερη κατανόηση του φαινοτύπου των συγκεκριμένων καταστάσεων και της παθογένεσής τους, από τη μοριακή βάση έως τη συμπεριφορά. Έμφαση δίδεται στα πορίσματα της Κυτταρικής και Μοριακής Γενετικής, της Νευροβιολογίας, της Νευροπαθολογίας και των Γνωστικών Επιστημών.
Subtitle: 
Η μοριακή και κυτταρική βάση των φαινοτύπων
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8396-26-3
Book pages: 
292
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Λάζαρος Ταξιάρχου είναι καθηγητής των Βασικών Νευροεπιστημών και Πρόεδρος του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το University of Rochester (M.Sc.) και το Indiana University-Purdue University (Ph.D.) των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου υπηρέτησε ως Καθηγητής της Νευρολογίας και της Νευροπαθολογίας, καθώς και ως σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών. Είναι ιδρυτικό μέλος και εταίρος της Αμερικανικής Εταιρείας Νευροεπιστημών των Η.Π.Α. και αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες. Για τις ερευνητικές του συμβολές έχει τιμηθεί από την Αμερικανική Εταιρεία Νευροπαθολόγων, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των Η.Π.Α. και το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγονται οι μονογραφίες "Neural transplantation in cerebellar ataxia" (Springer Verlag, 1997) και "Dopaminergic neurom transplantation in the weaver mouse model of Parkinson's disease" (Kluwer Academic, 2002). Στη διεθνή βιβλιογραφία υπάρχουν περισσότερες από 1300 παραπομπές στο έργο του.

Subtitle: 
Η μοριακή και κυτταρική βάση των φαινοτύπων
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8396-26-3
Book pages: 
292
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο