Product

Ανθολόγιο Αγίας Γραφής και εκκλησιαστικής υμνογραφίας

Product

Ανθολόγιο ανοιξιάτικο

Ανθολόγιο αισθητικής

Κωδικός:
124812
Description: 

Το "Ανθολόγιο αισθητικής" αντλεί από την αρχαιοελληνική έως τη σύγχρονη παγκόσμια διανόηση ορισμένα χωρία που στοχάζονται σχετικά με την ομορφιά και την τέχνη. Τα επιλεγμένα κείμενα εκτίθενται στην πρωτότυπη γλώσσα τους (αρχαιοελληνικά, λατινικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά) και σε νεοελληνική μετάφραση. Έτσι γίνεται φανερός και ο συχνά δυσμετάφραστος χαρακτήρας του πρωτοτύπου, οι βασικές λέξεις-κλειδιά του συγγραφέα, η καίρια ή ίσως η ανεπιτυχής διατύπωση της ιδέας.

10,80 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το "Ανθολόγιο αισθητικής" αντλεί από την αρχαιοελληνική έως τη σύγχρονη παγκόσμια διανόηση ορισμένα χωρία που στοχάζονται σχετικά με την ομορφιά και την τέχνη. Τα επιλεγμένα κείμενα εκτίθενται στην πρωτότυπη γλώσσα τους (αρχαιοελληνικά, λατινικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά) και σε νεοελληνική μετάφραση. Έτσι γίνεται φανερός και ο συχνά δυσμετάφραστος χαρακτήρας του πρωτοτύπου, οι βασικές λέξεις-κλειδιά του συγγραφέα, η καίρια ή ίσως η ανεπιτυχής διατύπωση της ιδέας. Ο στόχος του "Ανθολογίου" είναι παιδαγωγικός. Ο αναγνώστης καλείται να εξασκηθεί σε αυτό που έχει χαρακτηριστεί "η ανάγνωση ως τέχνη", κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι το αναμάσημα. Μια τέτοια ανάγνωση γίνεται κατά μόνας, αλλ' ακόμα καλύτερα σε ομάδες και μάλιστα με την καθοδήγηση του δασκάλου.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-01-1139-1
Book pages: 
175
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιάννης Τζαβάρας γεννήθηκε το 1950 στον Πειραιά. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών (1968-1973) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία (1973-1978). Το 1971 μετέφρασε το βιβλίο του Κίρκεγκωρ: "Η έννοια της αγωνίας" (εκδ. Δωδώνη) και το 1978 ανακηρύχτηκε διδάκτωρ φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου χάρη στην εργασία: "Bewegung bei Kierkegaard" ("Η κίνηση κατά τον Κίρκεγκωρ"). Από το 1979 έως σήμερα διδάσκει φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-01-1139-1
Book pages: 
175
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο