Product

Ανθολόγιον αρχαιοελληνικών φράσεων στη νεοελληνική γλώσσα

Product

Ανθόνερα από τη Χίο

Ανθολόγιον σοφών γνωμικών

Κωδικός:
133118
Manufacturer: 
Description: 

Το μικρό αυτό βιβλιαράκι εξεδόθη με την επιθυμία και την ευχή, όχι μόνον να προσφέρει γνώσεις, αν και αυτό είναι επιθυμητόν -η γνώσις είναι δύναμις- αλλά κυρίως να αποβεί αφορμή και εργαλείον αρετής.

Κατεβλήθησαν δύο προσπάθειες: α) Να συμπεριληφθούν ρήσεις τόσον από την αρχαία και εκκλησιαστική γραμματεία, όσον και από νεώτερους στοχαστές, και β) σε θέματα φιλοσοφικά (θεός, θρησκεία) να συμπεριληφθούν αντικρουόμενες θέσεις. Ποιες από αυτές είναι η "αλήθεια" και ποιες η "άποψη", επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

10,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το μικρό αυτό βιβλιαράκι εξεδόθη με την επιθυμία και την ευχή, όχι μόνον να προσφέρει γνώσεις, αν και αυτό είναι επιθυμητόν -η γνώσις είναι δύναμις- αλλά κυρίως να αποβεί αφορμή και εργαλείον αρετής. Κατεβλήθησαν δύο προσπάθειες: α) Να συμπεριληφθούν ρήσεις τόσον από την αρχαία και εκκλησιαστική γραμματεία, όσον και από νεώτερους στοχαστές, και β) σε θέματα φιλοσοφικά (θεός, θρησκεία) να συμπεριληφθούν αντικρουόμενες θέσεις. Ποιες από αυτές είναι η "αλήθεια" και ποιες η "άποψη", επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη. Τέλος, επιθυμούμε να εκφράσουμε -ελπίζουμε μαζί με τους αναγνώστες- την ευγνωμοσύνη μας, προς όλους αυτούς τους ανθρώπους, άνδρες ή γυναίκες, οι οποίοι μας εκληροδότησαν αυτά τα αποφθέγματα -καρπό της σοφίας ή της αγιότητός τους.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-513-016-5
Book pages: 
129
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-513-016-5
Book pages: 
129
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο