Product

Ανθρωπιστική παιδεία

Product

Ανθρωπο-γράφημα

Ανθρωπιστική παιδεία και τεχνική εκπαίδευση

Κωδικός:
98676
Description: 

Το παρόν βιβλίο πραγματεύεται θεωρητικά και εμπειρικά το λειτουργικό ρόλο της ανθρωπιστικής παιδείας στην Τεχνική Εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος του βιβλίου (θεωρητικό) επιχειρείται μία λεπτομερής περιγραφή της κοινωνικής ιστορίας των ανθρωπιστικών σπουδών στο δυτικό κόσμο, ενώ επιπρόσθετα μελετάται η λειτουργική σημασία αυτών των σπουδών στην ελληνική εκπαίδευση και ειδικότερα στο δεύτερο δίκτυο της τεχνικο-επαγγελματικής εκπαίδευσης, συγκριτικά με τη γενική εκπαίδευση.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν βιβλίο πραγματεύεται θεωρητικά και εμπειρικά το λειτουργικό ρόλο της ανθρωπιστικής παιδείας στην Τεχνική Εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος του βιβλίου (θεωρητικό) επιχειρείται μία λεπτομερής περιγραφή της κοινωνικής ιστορίας των ανθρωπιστικών σπουδών στο δυτικό κόσμο, ενώ επιπρόσθετα μελετάται η λειτουργική σημασία αυτών των σπουδών στην ελληνική εκπαίδευση και ειδικότερα στο δεύτερο δίκτυο της τεχνικο-επαγγελματικής εκπαίδευσης, συγκριτικά με τη γενική εκπαίδευση. Στο δεύτερο μέρος (ερευνητικό) εξετάζεται -μέσω μιας πανελλαδικής έρευνας- η διαβάθμιση (βαθμός "θετικότατας) στον τρόπο που αντιλαμβάνονται εκπαιδευτικοί και μαθητές το λειτουργικό ρόλο της ανθρωπιστικής παιδείας σε ένα τεχνικό σχολείο, με βάση την ειδικότητα, το φύλο, τον τόπο διαμονής και την οικονομική τους κατάσταση. [...]
Subtitle: 
Θεωρητική και εμπειρική προσέγγιση
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-343-832-4
Book pages: 
357
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Κώστας Κοκογιάννης είναι Διδάκτορας Επιστημών Αγωγής με κατεύθυνση: Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης στο Α.Π.Θ. Ειδικότερα, μελετά τα εκπαιδευτικά φαινόμενα στο θεσμικό τους πλαίσιο μέσα από μια φιλοσοφική και κοινωνιολογική προσέγγιση. Πολυγραφότατος με ανακοινώσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια ασχολείται με τις έννοιες της εξουσίας, της εκπαιδευτικής πολιτικής και του κοινωνικού φύλου, όπως οι τελευταίες αναδύονται από την εκπαιδευτική πρακτική και νοηματοδοτούνται στο πλέγμα της παρεχόμενης μόρφωσης.

Subtitle: 
Θεωρητική και εμπειρική προσέγγιση
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-343-832-4
Book pages: 
357
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο