Product

Άνθρωπος, ο μεταρρυθμιστής. Κύκλοι

Product

Ανθρώπους και κτήνη

Ανθρώπου λόγος

Κωδικός:
144779
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό, προϊόν μιας μακράς και επίπονης μελέτης, αποτελεί ένα διαχρονικό οδοιπορικό του έναρθρου λόγου, από τις άναρθρες κραυγές του ανθρωπίδη μέχρι τη σημερινή έναρθρη πολύφωνη "αλαλία", από μια σκοπιά κοινωνιολογική, ανθρωπολογική και φιλοσοφική με την ευρύτερη έννοια του όρου.

17,73 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό, προϊόν μιας μακράς και επίπονης μελέτης, αποτελεί ένα διαχρονικό οδοιπορικό του έναρθρου λόγου, από τις άναρθρες κραυγές του ανθρωπίδη μέχρι τη σημερινή έναρθρη πολύφωνη "αλαλία", από μια σκοπιά κοινωνιολογική, ανθρωπολογική και φιλοσοφική με την ευρύτερη έννοια του όρου. Ο συγγραφέας Κώστας Χαραλαμπίδης ασχολείται και αναλύει ένα θέμα και έναν τομέα στον οποίο έχει αποδείξει πειστικά ότι διαθέτει βαθιά γνώση, καθότι έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα με όλα τα είδη και όλες τις μορφές του λόγου, είτε αυτό λέγεται θέατρο, είτε τραγούδι, είτε απαγγελία, είτε πρόζα και πολιτική σάτιρα. Στην πραγματεία του αυτή ο συγγραφέας, με πειστικότητα και επιστημονική εμβρίθεια, επιχειρεί μια διεξοδική ανάλυση αλλά και ανασύνθεση όλων εκείνων των στοιχείων που συνέβαλαν αποφασιστικά στη διαμόρφωση του έναρθρου λόγου ως του βασικού και κύριου μέσου επικοινωνίας των ανθρώπων μέσα από μια πράγματι συναρπαστική πορεία και ανέλιξη του κυρίαρχου αυτού όντος.
Subtitle: 
Προβολές στον ανθρώπινο λόγο από την αρχαϊκή έλλογη εποχή στη σύγχρονη αλαλία
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-449-848-7
Book pages: 
311
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου. Μετά την αποφοίτησή του από το Β’ Γυμνάσιο της πόλης του σπούδασε θέατρο και Αγωγή του Λόγου στην Αθήνα. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου και είναι κάτοχος μάστερ και διδακτορικού στα Μ.Μ.Ε. και στον Πολιτισμό. Εργάστηκε ως ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης, στην Αθήνα, την Κύπρο, την Ευρώπη και την Αμερική. Γράφει θέατρο, ποίηση
και παιδική λογοτεχνία και ασχολείται με την έρευνα της λαϊκής μας μουσικής παράδοσης. Εξέδωσε σε ψηφιακούς δίσκους σειρά από μεσαιωνικά και δημοτικά τραγούδια και σειρά από βιβλία παιδικής λογοτεχνίας. Το 2005 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Πήρε μέρος σε διεθνείς διοργανώσεις για την τέχνη και τον πολιτισμό και πραγματοποίησε σειρά από διαλέξεις και παρουσιάσεις. Είναι
επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, όπου διδάσκει Αγωγή του Λόγου, Επικοινωνία και Πολιτισμό. Είναι επίσης ερευνητής και παρουσιαστής των τηλεοπτικών προγραμμάτων της κρατικής τηλεόρασης της Κύπρου (ΡΙΚ) "Κύπρος ένα ταξίδι" και "Κυπρίων Νόστος"

Subtitle: 
Προβολές στον ανθρώπινο λόγο από την αρχαϊκή έλλογη εποχή στη σύγχρονη αλαλία
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-449-848-7
Book pages: 
311
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο