Product

Ανόργανη χημεία

Product

Ανόργανη χημεία

Ανόργανη χημεία

Κωδικός:
136459
Manufacturer: 
Description: 

Παρόλο που στη νέα έκδοση αυτού του βιβλίου, ο σκοπός και η οργάνωση της ύλης παραμένουν ίδια όπως με την προηγούμενη έκδοση, σε μερικά κεφάλαια έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές. Aυτά τα κεφάλαια έχουν ξαναγραφεί προκειμένου να καλύπτουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιεχόμενη ύλη και για να είναι πιο κατανοητά από τον αναγνώστη.

32,59 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Παρόλο που στη νέα έκδοση αυτού του βιβλίου, ο σκοπός και η οργάνωση της ύλης παραμένουν ίδια όπως με την προηγούμενη έκδοση, σε μερικά κεφάλαια έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές. Aυτά τα κεφάλαια έχουν ξαναγραφεί προκειμένου να καλύπτουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιεχόμενη ύλη και για να είναι πιο κατανοητά από τον αναγνώστη. Συγκεκριμένα έχουν ξαναγραφεί από την αρχή μερικά τμήματα που αφορούν την ηλεκτρονιακή διαμόρφωση, το χημικό δεσμό, τον υβριδισμό, τα οξέα και τις βάσεις. Eπίσης έχουν γίνει προσθήκες στα κεφάλαια που αναφέρονται στις περιοδικές ιδιότητες των ατόμων, το δεσμό και τις ιδιότητες των μετάλλων και την οξειδοαναγωγή, με σκοπό να υπάρχει διασύνδεση της θεωρίας με την πρακτική εφαρμογή. Στη νέα έκδοση, στο τέλος κάθε κεφαλαίου έχουν προστεθεί περισσότερα παραδείγματα και σημαντικός αριθμός προσεκτικά επιλεγμένων λυμένων και άλυτων προβλημάτων με σκοπό την καλύτερη εμπέδωση. Περιεχόμενα Eισαγωγή Kεφάλαιο 1: Δομή του Aτόμου Kεφάλαιο 2: Aτομικά τροχιακά. Hλεκτρονιακή διαμόρφωση των ατόμων Kεφάλαιο 3: Περιοδικό Σύστημα Kεφάλαιο 4: Xημικός Δεσμός Kεφάλαιο 5: Iοντικές Eνώσεις Kεφάλαιο 6: Άλλα είδη Δεσμών Kεφάλαιο 7: Yβριδισμένα τροχιακά - Συντονισμός Kεφάλαιο 8: Στερεοχημεία Kεφάλαιο 9: Σύμπλοκες ενώσεις Kεφάλαιο 10: Oξέα - Bάσεις - Aλατα Kεφάλαιο 11: Oνοματολογία ανοργάνων ενώσεων Kεφάλαιο 12: Xημική θερμοδυναμική Kεφάλαιο 13: Xημική κινητική Kεφάλαιο 14: Oξείδωση - Aναγωγή - Hλεκτροχημεία Kεφάλαιο 15: Φασματοσκοπία Kεφάλαιο 16: Στερεή κατάσταση Παράρτημα A: Aκτινικές κατανομές για το άτομο του υδρογόνου Παράρτημα B: Παράσταση f τροχιακών
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-456-117-0
Book pages: 
564
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πέτρος Καραγιαννίδης είναι Ομότιμος καθηγητής του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ. Γεννήθηκε στην Καλαμαριά. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Καλαμαριάς. Πτυχιούχος και διδάκτορας Χημείας του ΑΠΘ. Καθηγητής Γενικής και Ανόργανης Χημείας του ΑΠΘ. Ασχολήθηκε ερευνητικά με τη σύνθεση και τη μελέτη της δομής συμπλόκων ενώσεων.
Συγγραφέας των βιβλίων: "Αναλυτική Χημεία", 1968 (β' έκδοση 1979), "Γενική Ανόργανη Χημεία", 1985 (γ' έκδοση 2008), "Ειδική Ανόργανη Χημεία", 1982 (δ' έκδοση 2009), "Σύνθεση και μελέτη συμπλόκων ενώσεων", 1985, "Εργαστηριακές Ασκήσεις Γενικής και Ανόργανης Χημείας", 1989.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-456-117-0
Book pages: 
564
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο