Product

Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των επενδυτικών κινήτρων

Product

Αξιολόγηση της εκπαίδευσης

Αξιολόγηση της βασικής έρευνας με τη χρήση βιβλιομετρικών τεχνικών

Κωδικός:
98151
Manufacturer: 
Description: 

[...] Η παρούσα εργασία παρουσιάζει τους βιβλιομετρικούς δείκτες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία της αξιολόγησης, τις υποθέσεις στις οποίες βασίζονται, τους περιορισμούς που έχουν καθώς και τον τρόπο χρησιμοποίησής τους, ώστε να δίνουν αξιόπιστα και επιστημονικά αποδεκτά αποτελέσματα.

9,18 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Η παρούσα εργασία παρουσιάζει τους βιβλιομετρικούς δείκτες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία της αξιολόγησης, τις υποθέσεις στις οποίες βασίζονται, τους περιορισμούς που έχουν καθώς και τον τρόπο χρησιμοποίησής τους, ώστε να δίνουν αξιόπιστα και επιστημονικά αποδεκτά αποτελέσματα. Για τη χρήση των βιβλιομετρικών δεικτών ως εργαλείων αξιολόγησης έχουν αναπτυχθεί συγκεκριμένες τεχνικές. Τρεις από αυτές έχουν εφαρμοστεί διεθνώς σε ερευνητικές αξιολογήσεις επιστημονικών ομάδων, ιδρυμάτων ή ακόμη και κρατών. Η εργασία αναλύει τις μεθόδους αυτές και παρουσιάζει με απλό τρόπο τον τρόπο εφαρμογής τους σε πραγματικές μελέτες αξιολόγησης της ερευνητικής επίδοσης. (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-286-848-1
Book pages: 
140
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γεώργιος Κ. Ζάχος γεννήθηκε στη Bαρβάρα Xαλκιδικής το 1956. Αποφοίτησε από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (M.Sc.) στο Tμήμα Bιβλιοθηκονομίας και Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Loughborough της M. Bρετανίας -ως υπότροφος του Bρετανικού Συμβουλίου (1989)- και διδακτορικό (PhD) στο ίδιο Πανεπιστήμιο (1994). Εργάστηκε ως καθηγητής μαθηματικών σε γυμνάσια και λύκεια της Κόνιτσας και του Καλεντζίου (1982-1983), ως υπάλληλος της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1983-1999), ως διευθυντής της βιβλιοθήκης (1999-2002), και ως γενικός διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (2002-2005). Από το 2005, είναι διευθυντής της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και από το 2010 πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Έχει διδάξει στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Αρχειονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (ως διδάσκων Π.Δ. 407, στη βαθμίδα του αν. καθηγητή), καθώς και σε σεμινάρια που έχουν οργανώσει το EΛKEΠA, ο Eθνικός Oργανισμός Πρόνοιας, κ.α. Eίναι παντρεμένος με τη Mαρίνα Bρέλλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια λαογραφίας στο Tμήμα Iστορίας και Aρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Iωαννίνων, με την οποία έχουν μία κόρη.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-286-848-1
Book pages: 
140
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο