Product

Απάνθισμα ακολουθιών Μεγάλης Τεσσαρακοστής και Μεγάλης Εβδομάδος

Product

Απάνθισμα διηγημάτων Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Απάνθισμα από τα Γεωργικά του Βεργιλίου

Κωδικός:
93956
Description: 

Τα "Γεωργικά" του Βεργιλίου πραγματεύονται τη γεωργοκτηνοτροφία - μελισσοκομία και ανήκουν στην "εστρατευμένη" λογοτεχνία της εποχής του Αυγούστου: φαίνεται ότι ο Μαικήνας, ο μεγάλος οικονομικός παράγοντας της εποχής εκείνης, ζήτησε τη σύνθεση του ποιήματος, για να κινήσει το ενδιαφέρον των Ρωμαίων για την αγροτοποιμενική ζωή και εργασία. Δεν πρέπει, εντούτοις, να θεωρηθεί ότι "το καλύτερο ποίημα του μεγαλύτερου Λατίνου ποιητή" είναι ένα έμμετρο πρακτικό εγχειρίδιο για τους αγρότες.

26,84 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα "Γεωργικά" του Βεργιλίου πραγματεύονται τη γεωργοκτηνοτροφία - μελισσοκομία και ανήκουν στην "εστρατευμένη" λογοτεχνία της εποχής του Αυγούστου: φαίνεται ότι ο Μαικήνας, ο μεγάλος οικονομικός παράγοντας της εποχής εκείνης, ζήτησε τη σύνθεση του ποιήματος, για να κινήσει το ενδιαφέρον των Ρωμαίων για την αγροτοποιμενική ζωή και εργασία. Δεν πρέπει, εντούτοις, να θεωρηθεί ότι "το καλύτερο ποίημα του μεγαλύτερου Λατίνου ποιητή" είναι ένα έμμετρο πρακτικό εγχειρίδιο για τους αγρότες. Κι αυτό, γιατί ο Βεργίλιος στα "Γεωργικά" του στέκεται απέναντι στη φύση ως ποιητής και εξιδανικεύει την πραγματικότητα, καθώς παρουσιάζει τα άψυχα να έχουν αισθήματα και τα ζώα να πονούν ως άνθρωποι. Τούτο το βιβλίο φιλοδοξεί να κάμει τον αναγνώστη κοινωνό αυτού του ποιητικού μεγαλείου, καθώς του προσφέρει το γραμματειακό πλαίσιο, μέσα στο οποίο εντάσσονται τα "Γεωργικά", μαζί με την ερμηνεία μερικών ενοτήτων οι οποίες οπωσδήποτε ξεχωρίζουν.
Subtitle: 
Εισαγωγή, κείμενο, μετάφραση και ερμηνεία
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-206-545-1
Book pages: 
197
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Ν. Γιαννάκης γεννήθηκε στους Κτιστάδες της Άρτας και πήρε το πτυχίο του φιλόλογου από το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. έκαμε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης Γερμανίας και έγινε διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων. Είναι επίκουρος καθηγητής της Κλασικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Subtitle: 
Εισαγωγή, κείμενο, μετάφραση και ερμηνεία
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-206-545-1
Book pages: 
197
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο