Product

Από τη Μήδεια στη Σταχτοπούτα

Product

Από τη μια άκρη των δακτύλων ως την άλλη

Από τη Μητρόπολη αρχαίας Ακαρνανίας μέχρι την Παλαιομάνινα

Κωδικός:
81635
Manufacturer: 
Description: 

Ένα ιστορικό ταξίδι που αρχίζει από την πανάρχαια - προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα και καταδεικνύει τη διαχρονική συνέχεια της παρουσίας και κατοίκησης του ελλαδικού χώρου από γηγενείς αυτόχθονες Έλληνες, ενώ παράλληλα καταμαρτυρεί την παγκοσμιότητα του ελληνικού πολιτισμού.

40,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ένα ιστορικό ταξίδι που αρχίζει από την πανάρχαια - προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα και καταδεικνύει τη διαχρονική συνέχεια της παρουσίας και κατοίκησης του ελλαδικού χώρου από γηγενείς αυτόχθονες Έλληνες, ενώ παράλληλα καταμαρτυρεί την παγκοσμιότητα του ελληνικού πολιτισμού. Μια ιστορική διαδρομή εθνοτοπικής ιστορίας που περνά από ιστορικές πηγές, οι οποίες διηγούνται αυθεντικά την προϊστορία της Ακαρνανίας, του ωραίου κάστρου της Παλαιομάνινας (Μητρόπολις αρχαίας Ακαρνανίας), για να φτάσει στους Αρειμάνιους-Αρμάνους-"Καραγκούνηδες"-βλαχόφωνους Βλάχους της Ακαρνανίας με τις αρχαιοελληνικές ρίζες τους και τα πανάρχαια ήθη και έθιμα, οι οποίοι κατοικούν μεταξύ βορείου Ηπείρου και Ακαρνανίας από την εποχή του Οδυσσέα ή και προγενέστερα.
Subtitle: 
Μια ιστορική περιήγηση από την πανάρχαια έως τη σύγχρονη εποχή
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8325-39-0
Book pages: 
321
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Παναγιώτης Β. Ζώγας κατάγεται από την Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας. Αποφοίτησε από την Παλαμαϊκή Σχολή Μεσολογγίου και μετά την περάτωση της στρατιωτικής θητείας μετέβη στη Γερμανία, όπου, εργαζόμενος παράλληλα, σπούδασε τη γερμανική γλώσσα (γερμανική λογοτεχνία) στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κολωνίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε - Πανεπιστήμιο Μονάχου, ενώ τελείωσε επίσης γερμανική εμπορική σχολή. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ως μεταφραστής γερμανικής γλώσσας. Εργάστηκε επίσης για ένα χρονικό διάστημα στο ιδιαίτερο γραφείο του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών. Είχε βάλει υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής με το OI.KI.Π.AN. (Οικολογικό Κίνημα - Πολιτιστική Αναγέννηση), μετέπειτα "Οικολόγους Ελλάδος".

Subtitle: 
Μια ιστορική περιήγηση από την πανάρχαια έως τη σύγχρονη εποχή
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8325-39-0
Book pages: 
321
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο