Product

Από τη φυλετική κοινωνία στην πολιτική

Product

Από τη φυσική στη μεταφυσική

Από τη φυσική στη μεταφυσική

Κωδικός:
84790
Description: 

[...] Στις προθέσεις αυτού του βιβλίου ήταν ακριβώς και να σκιαγραφήσει μεθόδους και έννοιες στην ιστορία της Φυσικής. Στα χρόνια που μεσολάβησαν απο τις προηγούμενες τρεις εκδόσεις, η Θεωρητική Φυσική δεν κατόρθωσε να κάνει το κρίσιμο βήμα που όλοι περίμεναν: να βρει μια ικανοποιητική κοινή βάση για τις δύο θεμελιακές θεωρίες της - Θεωρία (Γενικής) Σχετικότητας και Κβαντική Θεωρία.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

[...] Στις προθέσεις αυτού του βιβλίου ήταν ακριβώς και να σκιαγραφήσει μεθόδους και έννοιες στην ιστορία της Φυσικής. Στα χρόνια που μεσολάβησαν απο τις προηγούμενες τρεις εκδόσεις, η Θεωρητική Φυσική δεν κατόρθωσε να κάνει το κρίσιμο βήμα που όλοι περίμεναν: να βρει μια ικανοποιητική κοινή βάση για τις δύο θεμελιακές θεωρίες της - Θεωρία (Γενικής) Σχετικότητας και Κβαντική Θεωρία. (Πράγμα, που ουσιαστικά σημαίνει την έλλειψη μιας συνεπούς θεωρίας για την πιο μυστήρια από τις -τέσσερις;!- φυσικές δυνάμεις, τη βαρύτητα.) Παρά τον τεράστιο θεωρητικό και πειραματικό μόχθο, παρά την εμφάνιση πολύπλοκων μαθηματικών σχημάτων -με συνήθως εξωτικό φυσικό αντίκρισμα- παρά την ανακάλυψη "νέων σωματιδίων", το χάσμα ανάμεσα στις δύο κοσμοθεωρίες παραμένει αγεφύρωτο, αν δεν βάθυνε κι άλλο! [...] (Από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-227-323-2
Book pages: 
237
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Νίκος Ταμπάκης είναι διπλ. μηχ. ΕΜΠ και Δρ. Φιλοσοφίας. Είναι μέλος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας και της New York Academy of Sciences. Δημοσιεύσεις κυρίως στη θεμελίωση της κβαντικής θεωρίας και της φιλοσοφίας των επιστημών.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-227-323-2
Book pages: 
237
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο