Product

Από τις ιστορίες μυστηρίου στην αστυνομική πλοκή

Product

Από τις Κλεισούρες στα Δερβένια

Από τις κερκίδες στα χαρακώματα

Κωδικός:
120022
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Λίγοι γνωρίζουν ότι το εναρκτήριο σφύριγμα του πολέμου μεταξύ Κροατών και Σέρβων έλαβε χώρα μια Κυριακή απόγευμα στο γήπεδο του Ζάγκρεμπ. Όπως επίσης και το ότι ο εγκληματίας πολέμου Αρκάν, για τη συγκρότηση των τρομερών "Τίγρεων", στράφηκε στους συνδέσμους οπαδών των ομάδων του Βελιγραδίου. Αυτά τα γεγονότα αρκούν για να επιβεβαιώσουν ότι το ποδόσφαιρο είναι «κάτι περισσότερο» από παιχνίδι.

12,03 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Λίγοι γνωρίζουν ότι το εναρκτήριο σφύριγμα του πολέμου μεταξύ Κροατών και Σέρβων έλαβε χώρα μια Κυριακή απόγευμα στο γήπεδο του Ζάγκρεμπ. Όπως επίσης και το ότι ο εγκληματίας πολέμου Αρκάν, για τη συγκρότηση των τρομερών "Τίγρεων", στράφηκε στους συνδέσμους οπαδών των ομάδων του Βελιγραδίου. Αυτά τα γεγονότα αρκούν για να επιβεβαιώσουν ότι το ποδόσφαιρο είναι «κάτι περισσότερο» από παιχνίδι. Αυτό το «κάτι περισσότερο» ερευνά ο'Ιβαν Τσόλοβιτς βάζοντας στο μικροσκόπιο τη γλώσσα της αθλητικής δημοσιογραφίας, το μυθολογικό υπόστρωμα που καλλιεργείται από τον τύπο σε καιρό ειρήνης, τη μάχη μεταξύ του εμείς και οι άλλοι και κάποιες από τις χαρακτηριστικές συμπεριφορές των χούλιγκανς-οπαδών. Ο συγγραφέας προσπαθεί να φωτίσει αυτή τη διαδρομή, αυτές τις διαδικασίες και μηχανισμούς που οδήγησαν κάποιους νέους από τη συμβολική μάχη της κερκίδας στα υπαρκτά χαρακώματα του πολέμου. Σε αυτή τη διαδικασία ο ρόλος των επισήμων και των δημοσιογραφικών θεωρείων δεν ήταν ούτε παθητικός, ούτε ουδέτερος, καθώς εκμεταλλεύτηκαν την οπαδική κουλτούρα για την εξυπηρέτηση των εθνικιστικών επιδιώξεων τους. Οι οπαδοί για άλλη μια φορά ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους... Βαγγέλης Ζήκος
Subtitle: 
Το ποδόσφαιρο ως αφήγηση του πολέμου: Η Γιουγκοσλαβική εμπειρία
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-89527-1-9
Book pages: 
126
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Ιωάννινα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ιβάν Τσόλοβιτς (Βελιγράδι, 1938). Εθνολόγος και πολιτικός ανθρωπολόγος. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα και μια σειρά βιβλίων για τη λαϊκή κουλτούρα και το κοινωνικό και πολιτικό φαντασιακό, ανάμεσα στα οποία: "Le Bordel des guerriers. Folklore, politique et guerre", Munster 2005 και "The Politics of Symbol in Serbia. Essays on Political Anthropology", London, 2002.
Βραβείο Herder (2000), Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής (2001).

Subtitle: 
Το ποδόσφαιρο ως αφήγηση του πολέμου: Η Γιουγκοσλαβική εμπειρία
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-89527-1-9
Book pages: 
126
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Ιωάννινα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο