Product

Από τον συνταγματάρχη στον τραπεζίτη

Product

Από τον σωτήρα Ασκληπιό στον Άγιο Ασκληπιό

Από τον Σωκράτη ως τον Ιησού

Κωδικός:
97009
Description: 

Το βιβλίο του κ. Θρασύβουλου Μπέλλα είναι ένα έργο διερεύνησης αφενός των πνευματικών καταβολών, που διαμόρφωσαν συστατικά τη χριστιανική διδασκαλία και δογματική, αφετέρου των κοινών παραμετρικών στοιχείων και αξόνων, λειτουργίας των προτύπων Σωκράτη και Ιησού.
Σαφέστατα η προσέγγιση του συγγραφέα δεν είναι θεολογική, αλλά επιστημονικά αναλυτική, δεδομένου ότι δεν εξετάζει τον χριστιανισμό ως μία εξ αποκαλύψεως αλήθεια, ούτε, κατά συνέπεια, ως περιεχόμενο μιας λογικά μη αποδείξιμης πίστης. [...] (από τον πρόλογο του Βασίλη Φίλια)

32,59 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο του κ. Θρασύβουλου Μπέλλα είναι ένα έργο διερεύνησης αφενός των πνευματικών καταβολών, που διαμόρφωσαν συστατικά τη χριστιανική διδασκαλία και δογματική, αφετέρου των κοινών παραμετρικών στοιχείων και αξόνων, λειτουργίας των προτύπων Σωκράτη και Ιησού. Σαφέστατα η προσέγγιση του συγγραφέα δεν είναι θεολογική, αλλά επιστημονικά αναλυτική, δεδομένου ότι δεν εξετάζει τον χριστιανισμό ως μία εξ αποκαλύψεως αλήθεια, ούτε, κατά συνέπεια, ως περιεχόμενο μιας λογικά μη αποδείξιμης πίστης. [...] (από τον πρόλογο του Βασίλη Φίλια)
Subtitle: 
Και από το ένα πρότυπο στο άλλο
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1890-0
Book pages: 
575
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θρασύβουλος Μπέλλας είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Γενεύης (Diplome), κάτοχος Maitrise του Πανεπιστημίου της Caen και Diplome post-licence επίσης του Πανεπιστημίου Γενεύης στην έρευνα των κοινωνικών επιστημών καθώς και διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έλαβε δυο φορές μέρος στην αναμόρφωση των σχολικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και τη συγγραφή σχολικών βιβλίων: 1974-76 και 1981-85. Έχει δημοσιεύσει διάφορα επιστημονικά βιβλία και εργασίες σε περιοδικά. Τελευταία βιβλία του: "Δομή και γραφή της επιστημονικής εργασίας" (1998). "Από τον Σωκράτη ως τον Ιησού και από το ένα πρότυπο στο άλλο" (2005) και "Ο χριστιανισμός από τα χειρόγραφα του Κουμράν" (2010).

Subtitle: 
Και από το ένα πρότυπο στο άλλο
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1890-0
Book pages: 
575
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο