Product

Απόσταγμα ζωής

Product

Απόσταγμα ιερατικής διακονίας

Απόσταγμα ζωής, ούζο Βαρβαγιάννη

Κωδικός:
125411
Description: 

Ήταν γύρω στα 1860 όταν ο Ευστάθιος Ι. Βαρβαγιάννης έφτασε στο γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου. Νησί πλούσιο κι ευλογημένο η Λέσβος, με εύφορη γη, εξαιρετικό κλίμα και άφθονα νερά που έδιναν ζωή σε μια αξεπέραστη ποικιλία γλυκάνισου και σ' εκατοντάδες σπάνια αρωματικά φυτά.

Σ' αυτή τη γη, ο χαρισματικός δημιουργός ξεκίνησε τη διαδικασία της πρώτης απόσταξης και την παραγωγή του άριστης ποιότητας ούζου, φορτωμένος με την εμπειρία και τη γνώση της απόσταξης από την Οδησσό της Ρωσίας.

55,83 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ήταν γύρω στα 1860 όταν ο Ευστάθιος Ι. Βαρβαγιάννης έφτασε στο γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου. Νησί πλούσιο κι ευλογημένο η Λέσβος, με εύφορη γη, εξαιρετικό κλίμα και άφθονα νερά που έδιναν ζωή σε μια αξεπέραστη ποικιλία γλυκάνισου και σ' εκατοντάδες σπάνια αρωματικά φυτά. Σ' αυτή τη γη, ο χαρισματικός δημιουργός ξεκίνησε τη διαδικασία της πρώτης απόσταξης και την παραγωγή του άριστης ποιότητας ούζου, φορτωμένος με την εμπειρία και τη γνώση της απόσταξης από την Οδησσό της Ρωσίας. Σήμερα, στο Πλωμάρι της Λέσβου, στα σύγχρονα, ιδιόκτητα αποστακτήρια της Ποτοποιίας Βαρβαγιάννη, η τεχνολογία συνυπάρχει σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία και την παράδοση. Πιστοί φύλακες της παράδοσης των 140 χρόνων, η οικογένεια Βαρβαγιάννη βαδίζει στα βήματα που χάραξε ο Ευστάθιος Βαρβαγιάννης. Με πολλή αγάπη και μεράκι, τα μέλη της οικογένειας επιλέγουν προσεκτικά αγνά, φυσικά υλικά και παρακολουθούν με ιδιαίτερη φροντίδα τη διαδικασία απόσταξης, που γίνεται με τον παλιό, παραδοσιακό τρόπο. Το πάθος πέντε γενεών της οικογένειας Βαρβαγιάννη για την κατάκτηση του τέλειου στην υπηρεσία της γεύσης, αλλά και η τήρηση των παλαιών τεχνικών απόσταξης, έχουν σαν αποτέλεσμα το όνομα του οίκου Βαρβαγιάννη να ταυτίζεται παγκοσμίως με το όνομα του πιο εκλεκτού ελληνικού ποτού, του ούζου. Η επιτυχία του Ούζου Βαρβαγιάννη οφείλεται στην καλά κρυμμένη οικογενειακή συνταγή, η οποία δίνει την ποιότητα και τη μοναδική γεύση του εδώ και πέντε γενιές.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-89349-1-5
Book pages: 
211
Book Dimensions: 
28χ27
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε βιβλιοθηκονομία στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας, πολιτική επιστήμη στην Πάντειο Α.Σ.Π.Ε. και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι θεματικοί τομείς στους οποίους αναφέρεται η δίτομη διδακτορική διατριβή είναι: νεώτερη πολιτική ιστορία, ιστορία των ιδεών, βιβλιογραφία και βιβλιολογία. Διατέλεσε επί δεκαπενταετία επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών (υπεύθυνος της Βιβλιοθήκης και του Αρχείου, ερευνητής και υποδιευθυντής του ιδρύματος). Το 2002 εκλέχθηκε διευθυντής των Γενικών Αρχείων του Κράτους και παρέμεινε στην θέση αυτή έως τα τέλη του 2004, οπότε ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή καθηγητή στο τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Πριν το διορισμό του υπήρξε, επί δωδεκαετία, έκτακτος επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος. Διατέλεσε επίσης, πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκαρίων, μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και μέλος διεθνών αρχειονομικών επιτροπών και συμβουλίων.
Σήμερα είναι προϊστάμενος του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, αναπληρωτής διευθυντής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Παράλληλα με τα εκπαιδευτικά και διοικητικά του καθήκοντα διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών "Επιστήμη της Πληροφορίας - Διοίκηση και Οργάνωση Βιβλιοθηκών με έμφαση στις Νέες Τεχνολογίες της Πληροφορίας", το οποίο οργανώνει το Τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Επίσης, από το ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 είναι μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη θεματική ενότητα της Ελληνικής Ιστορίας. Έχει δημοσιεύσει πλήθος μελετών (μονογραφίες, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους) και έχει επιμεληθεί την έκδοση επιστημονικών συλλογικών έργων και πολυτελών λευκωμάτων.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-89349-1-5
Book pages: 
211
Book Dimensions: 
28χ27
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο