Product

Απόψεις των δασκάλων για τη μοναξιά των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και ελαφρά νοητική υστέρηση

Product

Απόψεις...

Απόψεις...

Κωδικός:
119555
Description: 

"Ο Άκης Μουτσόπουλος με ευαισθησία και οξυδέρκεια προβαίνει στη διάγνωση της παθολογίας της πανεπιστημιακής μας ιατρικής εκπαίδευσης, καθώς και αυτής που θα έπρεπε να ασκείται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Περιγραφή εξαίρετη που συνάμα προκαλεί θλίψη. Ανατέμνει, καυτηριάζει, προτείνει αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ωθούμενος από το σφοδρό πάθος για βελτίωσή τους και για την προαγωγή της ιατρικής εκπαίδευσης και έρευνας στην Ελλάδα. Είναι άραγε πολύ αργά για να τον ακούσομε σοβαρά;"

Κώστας Κριμπάς, ακαδημαϊκός

13,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Ο Άκης Μουτσόπουλος με ευαισθησία και οξυδέρκεια προβαίνει στη διάγνωση της παθολογίας της πανεπιστημιακής μας ιατρικής εκπαίδευσης, καθώς και αυτής που θα έπρεπε να ασκείται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Περιγραφή εξαίρετη που συνάμα προκαλεί θλίψη. Ανατέμνει, καυτηριάζει, προτείνει αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ωθούμενος από το σφοδρό πάθος για βελτίωσή τους και για την προαγωγή της ιατρικής εκπαίδευσης και έρευνας στην Ελλάδα. Είναι άραγε πολύ αργά για να τον ακούσομε σοβαρά;" Κώστας Κριμπάς, ακαδημαϊκός "Ο Άκης Μουτσόπουλος απευθύνεται σε -αυτιά που δεν ακούν- γιατί οι φορείς τους ενοχλούνται από τις αλήθειες που περιέχουν οι απόψεις του. Γιατί είναι εθισμένοι στη βολή και στη μετριότητά τους, με χαμηλά τον πήχυ των απαιτήσεων. Γιατί δεν επιθυμούν αξιοκρατία και αξιολόγηση, ούτε σύγκρουση με την ισοπέδωση και την αδράνεια. Ωστόσο επιμένει. Όσο περισσότεροι ακούσουν, τόσο το καλύτερο". Σωκράτης Κοσμίδης, Βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ "Σε μια εποχή όπου το μέτρο έχει χαθεί και που συχνά διερωτάται κανείς αν στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε, βιβλία σαν αυτό μας ξαναβάζουν στη σωστή ρότα. Πολύ περισσότερο δε όταν προέρχονται από έναν άνθρωπο που απέδειξε εμπράκτως ότι η αριστεία είναι μονόδρομος και ως εκ τούτου κατέκτησε το δικαίωμά του να ομιλεί". Ιωάννα Σουφλέρη, Δρ Μοριακής Βιολογίας , δημοσιογράφος
Subtitle: 
"Για αυτιά που δεν ακούν..."
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-14-1476-2
Book pages: 
192
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Έκανε τις βασικές του σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ως αριστούχος φοιτητής και μετά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του (στρατιωτικό και αγροτικό) συνέχισε τις σπουδές του σε διακεκριμένα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της Αμερικής, στον τομέα της Εσωτερικής Παθολογίας και των Συστηματικών Αυτοάνοσων Νοσημάτων. Το 1980 επιστρέφει ως καθηγητής Παθολογίας στη νεοσυσταθείσα Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου κατορθώνει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να θέσει το τμήμα του στο Διεθνή Επιστημονικό Χάρτη και να κάνει τα Γιάννενα πόλο έλξης ασθενών με αυτοάνοσα νοσήματα από όλη την Ελλάδα. Το 1993 εκλέγεται καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου επαναλαμβάνει το πείραμα με απόλυτη επιτυχία. Στόχος του καθηγητή Μουτσόπουλου ήταν και είναι η δημιουργία σωστών γιατρών μέσα από τη διαδικασία της εκπαίδευσης και της έρευνας. Αυτό έχει μεταφραστεί μέχρι σήμερα με περισσότερες από τετρακόσιες δημοσιεύσεις πρωτότυπης επιστημονικής έρευνας σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, με πολλές διεθνείς διακρίσεις και με πλειάδα μαθητών του ιατρών, που επανδρώνουν τα νοσοκομεία, τις Ιατρικές Σχολές και τα ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Εκτός από το καθαρά επιστημονικό έργο, ο Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος έχει γράψει εκλαϊκευμένα άρθρα για τους ασθενείς σε εφημερίδες και περιοδικά και έχει εκθέσει τις απόψεις του σε θέματα οργάνωσης του συστήματος Υγείας, Εκπαίδευσης και Έρευνας στην Ελλάδα.

Subtitle: 
"Για αυτιά που δεν ακούν..."
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-14-1476-2
Book pages: 
192
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο