Product

Αριστοφάνης

Product

Αριστοφάνης και Αθήνα

Αριστοφάνης

Κωδικός:
77646
Manufacturer: 
Description: 

Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι η γνωριμία με τη ζωή και το έργο του Αριστοφάνη, του επιφανέστερου εκπροσώπου της Αρχαίας αττικής κωμωδίας. Αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος σ’ αυτό το είδος, διακωμώδησε χωρίς οίκτο πολιτικούς αλλά και δημόσια πρόσωπα της εποχής του και συχνά κατέφυγε στη φαντασία, την παρωδία και το μύθο.

8,73 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι η γνωριμία με τη ζωή και το έργο του Αριστοφάνη, του επιφανέστερου εκπροσώπου της Αρχαίας αττικής κωμωδίας. Αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος σ’ αυτό το είδος, διακωμώδησε χωρίς οίκτο πολιτικούς αλλά και δημόσια πρόσωπα της εποχής του και συχνά κατέφυγε στη φαντασία, την παρωδία και το μύθο. Ο Αριστοφάνης με το έργο του δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τα ταραγμένα χρόνια του Πελοποννησιακού πολέμου, αλλά και για την καθημερινή ζωή της Αθήνας στα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ. Παρουσιάζονται ακόμη τα βιογραφικά στοιχεία του δημιουργού, το κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό πλαίσιο της εποχής, οι επιδράσεις της τέχνης του και αναλυτικά οι έντεκα σωζόμενες κωμωδίες του. Η σειρά "Αρχαίοι Έλληνες Συγγραφείς" φιλοδοξεί να δώσει, με απλό κατανοητό τρόπο, στον αναγνώστη τη δυνατότητα να αποκτήσει μια σφαιρική και έγκυρη άποψη για τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, για το "τι", το "πώς" και το "γιατί" της ζωής, της εποχής και του έργου τους.
Subtitle: 
Ο κωμωδιογράφος όλων των εποχών
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-460-894-0
Book pages: 
238
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Τούλα Καρώνη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση.
Έχει γράψει το παιδικό θεατρικό έργο "Το σύννεφο της καραμέλας", εκδόσεις Παπαϊωάννου, που ανέβηκε από το θίασο Καισαριανής στο θέατρο 'Καπνοκοπτήριο' την περίοδο 2001 - 2002.
Έγραψε, για τη σειρά "Αρχαίοι Έλληνες Συγγραφείς", το βιβλίο "Αριστοφάνης, ο κωμωδιογράφος όλων των εποχών", εκδόσεις Σαββάλας, που κυκλοφόρησε το 2003.
Το βιβλίο "Ταξίδι με τον Οδυσσέα", θεατρική διασκευή της "Οδύσσειας" του Ομήρου για παιδιά, που κυκλοφόρησε το 2005 από τις εκδόσεις Δρόμων.
Από τις εκδόσεις Δρόμων, στη σειρά 'Γαλλικό Τραγούδι', κυκλοφόρησε τα βιβλία:
"Ζακ Μπρελ -ο ποιητής -ο τραγουδιστής", το 2007.
"Σαρλ Αζναβούρ -ο διαχρονικός τραγουδιστής", το 2008.
"Ζορζ Μπρασένς -ο ποιητής τραγουδοποιός", το 2009.
"Ζυλιέτ Γκρεκό -Η μούσα του υπαρξισμού", το 2011.
"Υβ Μοντάν -ο τραγουδιστής-ο ηθοποιός", 2014.
Έχει γράψει στίχους πολλών τραγουδιών για την ελληνική δισκογραφία και το θέατρο.
Εργάστηκε ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών με θέμα κυρίως τη μελοποιημένη ποίηση και το Γαλλικό τραγούδι.
Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Subtitle: 
Ο κωμωδιογράφος όλων των εποχών
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-460-894-0
Book pages: 
238
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο