Product

Αρχαία Κίνα

Product

Αρχαία Κορινθία

Αρχαία Κίνα

Κωδικός:
67861
Description: 

Αρχαία Κίνα, το λίκνο ενός μεγάλου πολιτισμού, η επιρροή του οποίου εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ασία. Η λαμπρότητα και η πολυπλοκότητά του που έχει γίνει μύθος από μια παράδοση χιλιάδων ετών, εξέπληξε τους αρχαιολόγους τον περασμένο αιώνα όταν τεράστιοι θησαυροί ήλθαν στο φως άθικτοι, επιβεβαιώνοντας τους ιστορικούς υπολογισμούς και ενθαρρύνοντας περαιτέρω αναζητήσεις οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα αποφέρουν καρπούς.

91,04 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αρχαία Κίνα, το λίκνο ενός μεγάλου πολιτισμού, η επιρροή του οποίου εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ασία. Η λαμπρότητα και η πολυπλοκότητά του που έχει γίνει μύθος από μια παράδοση χιλιάδων ετών, εξέπληξε τους αρχαιολόγους τον περασμένο αιώνα όταν τεράστιοι θησαυροί ήλθαν στο φως άθικτοι, επιβεβαιώνοντας τους ιστορικούς υπολογισμούς και ενθαρρύνοντας περαιτέρω αναζητήσεις οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα αποφέρουν καρπούς. Τα κείμενα του Μαουρίτσιο Σκάρπαρι και οι 400 και πλέον εικόνες αφηγούνται την εκπληκτική ιστορία του πολιτισμού της αρχαίας Κίνας, από τη νεολιθική εποχή (8500-1700 π.Χ.) και διά της εποχής του ορειχάλκου, που την απαρτίζουν οι τρεις προ-αυτοκρατορικές δυναστείες, των Ξία (21ος-16ος αιώνας π.Χ.), των Σανγκ (16-11ος αιώνας π.Χ.) και των Ζου (11ος αιώνας-221 π.Χ.), μέχρι την αυτοκρατορική περίοδο, η οποία ξεκίνησε με τη βραχύβια δυναστεία των Κιν (221-206 π.Χ.) και έφτασε στο απόγειο της δόξας της με τις δυναστείες των Χαν (206 π.Χ. - 220 μ.Χ.) και των Τανγκ (618-907 μ.Χ.) Σημαντικό τμήμα του βιβλίου είναι αφιερωμένο στην ανάλυση των διαφόρων πλευρών της κοινωνικής οργάνωσης και της καθημερινής ζωής, από τις θρησκευτικές δοξασίες μέχρι την πολιτική, από την ηθική ως την οικογένεια και από τη διασκέδαση μέχρι τον πόλεμο. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην τέχνη, τα πολύτιμα κομψοτεχνήματα που ήταν κατασκευασμένα από νεφρίτη και μέταλλα (ιδιαιτέρως ορείχαλκο, αλλά επίσης και χρυσό και άργυρο, με τα οποία συνδεόταν ο ορείχαλκος), και στην εκτεταμένη παραγωγή πήλινων αγγείων, τη στίλβωση, τις εικόνες και τα αντικείμενα που ήταν φτιαγμένα από ημιπολύτιμους λίθους, ξύλο και γυαλί.[...]
Subtitle: 
Ο κινεζικός πολιτισμός από την αρχαιότητα μέχρι τη δυναστεία των Τανγκ
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-7927-36-2
Book pages: 
292
Book Dimensions: 
36χ26
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Δερματόδετο

Ο Μαουρίτσιο Σκάρπαρι, που γεννήθηκε στη Βενετία το 1950, είναι καθηγητής της κινεζικής φιλολογίας στο Τμήμα Μελετών Ανατολικής Ασίας, του Πανεπιστημίου Ca' Foscari της Βενετίας. Είναι μέλος του Συνδέσμου Ασιατικών Σπουδών, της Εταιρίας Μελετών της Αρχαίας Κίνας, της Ιταλικής Ένωσης Ανατολιστών, του Ιταλικού Συνδέσμου Κινεζικών Σπουδών και του Ιταλικού Ινστιτούτου για την Αφρική και την Ανατολή. Έχει αναλάβει διάφορες ακαδημαϊκές θέσεις στο Πανεπιστήμιο Ca' Foscari της Βενετίας. Αυτή την περίοδο είναι διευθυντής του Σινολογικού Τομέα του Τμήματος Μελετών Ανατολικής Ασίας και αναπληρωτής διευθυντής του ανωτέρω τμήματος. Ήταν μέλος επιστημονικών επιτροπών και εκθέσεων για την αρχαία Κίνα και έχει μιλήσει σε διάφορα εθνικά και διεθνή συνέδρια και διευθύνει πολυάριθμα ερευνητικά σχέδια. Η έρευνά του επικεντρώνεται κυρίως στην προ της εποχής των Χαν Κίνα, με ειδική αναφορά στην κλασική φιλολογία/γλωσσολογία, αρχαιολογία και στην ιστορία της αρχαίας φιλοσοφικής διανόησης και οι περισσότερες από τις πολυάριθμες εκδόσεις του είναι αφιερωμένες σε αυτούς τους τομείς, περιλαμβανομένων των έργων La concezione della natura umana in Confucio e Mencio (Βενετία, 1991), Avviamento allo studio del cinese classico (Βενετία, 1997). Εξέδωσε επίσης τους τόμους Studi di cinese classico (Βενετία, 1983) και Le fonti per lo studio della civilita cinese (Βενετία, 1995).

Subtitle: 
Ο κινεζικός πολιτισμός από την αρχαιότητα μέχρι τη δυναστεία των Τανγκ
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-7927-36-2
Book pages: 
292
Book Dimensions: 
36χ26
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Δερματόδετο