Product

Αρχιτεκτονική πλατφόρμας υπηρεσιών ιστού

Product

Αρχιτεκτονική σχεδίαση με το Autodesk Architectural Desktop

Αρχιτεκτονική σύνθεση

Κωδικός:
114966
Manufacturer: 
Description: 

Ζούμε μέσα σε μια "πολυτελή" ασχήμια, μέσα σε νεοπλασματικά πολεοδομικά μορφώματα του αστικού ιστού, τα οποία οι αισιόδοξοι εξακολουθούν να αποκαλούν "πόλεις" και τα οποία ουδεμία σχέση έχουν πλέον με τη γνωστή σε μέγεθος και τρόπο συγκρότησης "πόλιν" της αρχαίας Ελλάδας, απ' όπου και πήραν το όνομά τους.
Όμως, σε τέτοιες ακριβώς εποχές είναι που πρέπει να αντιστεκόμαστε.

30,57 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ζούμε μέσα σε μια "πολυτελή" ασχήμια, μέσα σε νεοπλασματικά πολεοδομικά μορφώματα του αστικού ιστού, τα οποία οι αισιόδοξοι εξακολουθούν να αποκαλούν "πόλεις" και τα οποία ουδεμία σχέση έχουν πλέον με τη γνωστή σε μέγεθος και τρόπο συγκρότησης "πόλιν" της αρχαίας Ελλάδας, απ' όπου και πήραν το όνομά τους. Όμως, σε τέτοιες ακριβώς εποχές είναι που πρέπει να αντιστεκόμαστε. Σε τέτοιες εκφυλισμένες ιστορικές εποχές, όπως αυτή που περνάμε τα τελευταία χρόνια, τόσο στη χώρα μας όσο και παγκόσμια, εποχές όπου θίγεται βαθιά η ανθρώπινη αξιοπρέπεια (τόσο οικονομικά, όσο όμως και πολιτικά, κοινωνικά και ιδεολογικά), το να μιλάει κανείς για αρχιτεκτονική σύνθεση εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ουτοπικό. Και αν επιμείνει και λίγο περισσότερο, διόλου δύσκολο να τον χαρακτηρίσουν και γραφικό. Και αυτό γιατί σήμερα σταδιακά, αλλά σταθερά, υποκαθίσταται πλέον η συνείδηση από το χρήμα, η ποιότητα από την ποσότητα, το "είναι" από το "έχειν", η κοινωνική χαρά από το φόβο και η ανθρωπιά από την αδιαφορία και τη μοναξιά.
Subtitle: 
Επιστημονικές αρχές αρχιτεκτονικής για όλους: Συνθετικός σχεδιασμός στην καθημερινή πραγματικότητα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8354-56-0
Book pages: 
420
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αλέξης Καπόπουλος γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα και είναι αρχιτέκτονας-πολεοδόμος. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Ε. Μ. Πολυτεχνείο με δασκάλους τους: Ιωάν. Δεσποτόπουλο, Χατζηκυριάκο-Γκίκα, Μιχελή, Τ. Μάρθα, Αντ. Σώχο, Ν. Εγγονόπουλο, Κ. Μπίρη, Αντ. Κριεζή, Άγγ. Προκοπίου.
Εργάστηκε σαν αρχιτέκτονας στα γραφεία των Τ. Χ. Ζενέτου, Αρ. Προβελέγγιου, Ιωάν. Λιάπη, Α. Chenut W. Smith και Fr. Basil.
Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία στην Πολεοδομία, στην Εθνολογία-Πολιτισμική Ανθρωπολογία και στην Αναστήλωση Παλαιών και Νεότερων Μνημείων και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα πειραματικού κινηματογράφου και σκηνοθεσίας. Είχε για δασκάλους τους: Η. Lefebvre, J. Rouch, Μ. Κούντερα, J. Espagne, Hel. Puiseux, Γ, Σεβαστίκογλου κ.ά.
Έλαβε μέρος και βραβεύτηκε σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στη Γαλλία.
Μόνιμος συνεργάτης του ΥΠΕΧΩΔΕ στη Δ/ση παραδοσιακών οικισμών και συνεργάτης της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, εργαζόμενος παράλληλα και σαν ελεύθερος επαγγελματίας.
Συνεργάτης-μέλος της ομάδας για την διάσωση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς (C.A.U.E. 93) της Prefecture Seine St Denis στο Παρίσι (Bobigny), και της ομάδας πειραματικού κινηματογράφου Djiga Vertof. Δίδαξε Αρχιτεκτονική Σύνθεση σαν Υπ. Διδακτ. στο ΕΜΠ και διδάσκει Αρχιτ. Σύνθ. Εσωτ. Χώρων στον ΑΚΤΟ.
Έχει εκπονήσει σειρά αρχιτεκτονικών μελετών μεταξύ των οποίων: Μελέτη Αποκατάστασης Παραδοσιακών Κτηρίων της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα, Μελέτη Ανάπλασης της περιοχής Θησείου, Προμελέτη Λιμένος Ρεθύμνου στην Κρήτη, Μελέτη Αποκατάστασης Παραδοσιακών Κτηρίων της οδού Σταδίου στην Αθήνα, Μελέτη Κυκλοφοριακού της Αθήνας (W. Smith), Μελέτη Περιφερειακής Ανάπτυξης Κράτους (Fr. Basil), Μελέτη Δημιουργίας "νησίδων ηρεμίας" στις κορεσμένες περιοχές αστικού ιστού της Αθήνας (ΥΠΕΧΩΔΕ), Μελέτες κατoικών, βιομηχανιών και κτηρίων γραφείων στην Αθήνα κ.λ.π.

Subtitle: 
Επιστημονικές αρχές αρχιτεκτονικής για όλους: Συνθετικός σχεδιασμός στην καθημερινή πραγματικότητα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8354-56-0
Book pages: 
420
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο