Product

Ασφαλής πόλη

Product

Ασφαλίσεις ζωής και υγείας

Ασφαλίσεις ζωής και υγείας

Κωδικός:
95349
Description: 

Το παρόν εγχειρίδιο εξετάζει τις βασικές αρχές και τη λειτουργία των ασφαλίσεων ζωής και υγείας, ατομικών και ομαδικών, ως συμπληρωματικών της κοινωνικής ασφάλισης.
Ο συγγραφέας εντάσσει τη διαχείριση των προσωπικών κινδύνων στη σύγχρονη ανάλυση του χρηματοοικονομικού προγραμματισμού (financial planning), αναδεικνύοντας την εξαιρετική χρησιμότητα των ασφαλιστικών μηχανισμών στη δόμηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων οικονομικής προστασίας των πολιτών, τόσο κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου όσο και κατά την περίοδο της συνταξιοδότησης.

35,78 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν εγχειρίδιο εξετάζει τις βασικές αρχές και τη λειτουργία των ασφαλίσεων ζωής και υγείας, ατομικών και ομαδικών, ως συμπληρωματικών της κοινωνικής ασφάλισης. Ο συγγραφέας εντάσσει τη διαχείριση των προσωπικών κινδύνων στη σύγχρονη ανάλυση του χρηματοοικονομικού προγραμματισμού (financial planning), αναδεικνύοντας την εξαιρετική χρησιμότητα των ασφαλιστικών μηχανισμών στη δόμηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων οικονομικής προστασίας των πολιτών, τόσο κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου όσο και κατά την περίοδο της συνταξιοδότησης. Η παρουσίαση των θεμάτων είναι σφαιρική, περιλαμβάνοντας την οπτική των καταναλωτών, των ασφαλιστικών συμβούλων και των ασφαλιστικών εταιριών, ενώ παράλληλα γίνεται εκτεταμένη χρήση των αναλύσεων, πρακτικών και εξελίξεων στις ασφαλιστικές αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Εξετάζονται αναλυτικά: - Θεμελιώδεις αρχές τιμολόγησης των ασφαλίσεων ζωής και υγείας. - Προϊόντα ασφαλίσεων ζωής και υγείας. - Συνταξιοδοτικές παροχές. - Νομική βάση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής και υγείας. - Αξιολόγηση των ασφαλιστηρίων ζωής. - Ομαδική ασφάλιση.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-351-588-4
Book pages: 
401
Book Dimensions: 
25χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μιλτιάδης Νεκτάριος είναι αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι απόφοιτος του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του πανεπιστημίου TEMPLE (Philadelphia USA), με ειδίκευση στην ιδιωτική και κοινωνική ασφάλιση και στη δημόσια οικονομική. Έχει εργαστεί ως διευθύνων σύμβουλος στη Χρηματιστηριακή Β. Ελλάδος (1991-93), διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής (1993-99), και διοικητής του ΙΚΑ (1999-2004). Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (1993-96), και πρόεδρος της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών (2000-2004). Έχει γράψει αρκετά βιβλία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν τις εξής περιοχές: εφαρμογές της θεωρίας διαχείρισης των κινδύνων, σύγκλιση ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών αγορών, κοινωνική ασφάλιση για συντάξεις, συστήματα υπηρεσιών υγείας.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-351-588-4
Book pages: 
401
Book Dimensions: 
25χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο