Product

Αυγή

Product

Αυγή

Αυγή

Κωδικός:
82995
Manufacturer: 
Description: 

Υπάρχει σήμερα ευαίσθητος άνδρας; Που να νιώθει ζωντανός μόνο όταν μπορεί να μυρίσει το άρωμα της γυναίκας που αγαπά, τυχερός όταν βλέπει το χαμόγελό της, εκστασιασμένος όταν μπορεί να μοιραστεί μαζί της έναν περίπατο στη χειμωνιάτικη λιακάδα; Κι αν ένας τέτοιος άνδρας υπάρχει, πώς σκέφτεται άραγε; Και πώς μπορεί μια γυναίκα να φτάσει στο βάθος της ύπαρξής του και να τον συγκινήσει καταλυτικά και απόλυτα; Ο Jean-Paul Enthoven αποκαλύπτει το μονοπάτι που οδηγεί στην καρδιά ενός άνδρα και στην "αυγή" μιας ζωής απαλλαγμένης από τα στερεότυπα που κατακλύζουν την αγωνιώδη αναζήτηση τ

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Υπάρχει σήμερα ευαίσθητος άνδρας; Που να νιώθει ζωντανός μόνο όταν μπορεί να μυρίσει το άρωμα της γυναίκας που αγαπά, τυχερός όταν βλέπει το χαμόγελό της, εκστασιασμένος όταν μπορεί να μοιραστεί μαζί της έναν περίπατο στη χειμωνιάτικη λιακάδα; Κι αν ένας τέτοιος άνδρας υπάρχει, πώς σκέφτεται άραγε; Και πώς μπορεί μια γυναίκα να φτάσει στο βάθος της ύπαρξής του και να τον συγκινήσει καταλυτικά και απόλυτα; Ο Jean-Paul Enthoven αποκαλύπτει το μονοπάτι που οδηγεί στην καρδιά ενός άνδρα και στην "αυγή" μιας ζωής απαλλαγμένης από τα στερεότυπα που κατακλύζουν την αγωνιώδη αναζήτηση των δυο φύλων για το άλλο τους μισό. Πριν αποδειχτεί ότι δεν είναι παρά μια διαδικασία αφανισμού, ο έρωτας είναι εγγύηση του μεγαλείου του κόσμου. Είναι παράξενο να εκλιπαρείς γι' αυτό το συναίσθημα, το πιο προσωρινό απ' όλα, για να σφυρηλατήσεις μ' αυτό την ομορφότερη διαίσθησή μας για την αθανασία. Και ακόμα πιο παράξενο να αποζητάς σ' αυτό το μελλοντικό κομμάτι τέφρας την απόδειξη μιας άφθαρτης πραγματικότητας. Ο εραστής που στοιχηματίζει στον έρωτά του μοιάζει μ' εκείνον που, παρατηρώντας μια κλεψύδρα, θα πίστευε ότι έχει την απόδειξη για την ανυπαρξία του χρόνου. "Οι άνδρες πιστεύουν πάντα ότι έχουν κερδίσει την παρτίδα μόλις μια γυναίκα είναι ευτυχισμένη. Δεν γνωρίζουν ότι η ίδια αυτή ευτυχία μπορεί να τρομοκρατήσει..." Η σύγχρονη εκδοχή του μύθου του Ορφέα, σ' ένα μυθιστόρημα όπου κυριαρχεί το μέγα μυστήριο του έρωτα.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7893-22-0
Book pages: 
181
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Jean-Paul Enthoven γεννήθηκε τον Ιανουάριο του '49 στη Mascara της Αλγερίας. Μετά τις σπουδές του στα νομικά, τη φιλοσοφία και τις πολιτικές επιστήμες, γίνεται βοηθός και στη συνέχεια λέκτορας πολιτικών επιστημών. Το 1975 προσλαμβάνεται στο "Nouvel Observateur", όπου ασχολείται με τις "Μεγάλες Συνεντεύξεις". Λίγο αργότερα, ο Jean Daniel του ζητά να ενταχθεί στο τμήμα της λογοτεχνίας της εφημερίδας και εκδίδει χρονικά πάνω σε δοκίμια. Το 1978 αναλαμβάνει Διευθυντής Σύνταξης έχοντας την ευθύνη για το σύνολο του λογοτεχνικού τμήματος. Μερικά χρόνια αργότερα, το 1983, παίρνει τις αποστάσεις του από τη δημοσιογραφία για ν' αναφοσιωθεί στις εκδόσεις και ειδικότερα στον τομέα "Hachette-Litterrature", τη διεύθυνση του οποίου του εμπιστεύεται ο Jean Claud Lattes. Εντάσσεται ξανά στην ομάδα Grasset το 1986 ως Διευθυντής Εκδόσεων - θέση στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα. Το 1993, διακόπτει τη συνεργασία του με το "Nouvel Obsevateur" για ν' αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος στο "Point". Επιπλέον, διευθύνει τη σειρά βιβλίων τσέπης "βιβλιοδοκίμια" και είναι σύβουλος του περιοδικού "Egoiste".

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7893-22-0
Book pages: 
181
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο