Product

Αφανείς γηγενείς μακεδονομάχοι 1903 - 1913

Product

Αφανής ιστορία

Αφανείς διαδρομές

Κωδικός:
8446
Description: 

Το κεντρικό θέμα της μελέτης είναι οι μετασχηματισμοί των αντιλήψεων για την ανθρώπινη ύπαρξη. Οι μετασχηματισμοί συνδέονται με τη δυναμική της κοινωνικής διαφοροποίησης, και, ειδικότερα, με τα πεδία που επαγγέλλονται τη νοηματοδότηση της ανθρώπινης ύπαρξης. Η εμπειρική διερεύνηση επικεντρώνεται στην περιοχή της ονοματοθεσίας.

5,40 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το κεντρικό θέμα της μελέτης είναι οι μετασχηματισμοί των αντιλήψεων για την ανθρώπινη ύπαρξη. Οι μετασχηματισμοί συνδέονται με τη δυναμική της κοινωνικής διαφοροποίησης, και, ειδικότερα, με τα πεδία που επαγγέλλονται τη νοηματοδότηση της ανθρώπινης ύπαρξης. Η εμπειρική διερεύνηση επικεντρώνεται στην περιοχή της ονοματοθεσίας. Συνάγεται πως το όνομα συνιστά δείκτη των μετασχηματισμών, ο οποίος απεικονίζει τις σχέσεις που δημιουργούνται ανάμεσα στο μικρο-κοινωνικό επίπεδο και στα συνολικά ιδεολογικά σχήματα, δια της μεσολάβησης των ομάδων που ζουν από και για τη νοηματοδότηση της ανθρώπινης ύπαρξης. Απ' αυτή την οπτική, φαίνεται πώς, στη Δύση, η ρίκνωση των σημασιών με τις οποίες ενδύουν τον κοινωνικό κόσμο το θρησκευτικό και το φιλολογικό πεδίο, έχει αντίστροφη σχέση με την ανάπτυξη των κοινωνικών επιστημών. Αντίθετα, στην Ελλάδα, η τριγωνική σχέση Εκκλησίας - φιλολογιολαογραφίας - συγγένειας, που δημιουργείται κατά το 19ο αιώνα, παραμένει σχεδόν αμετάβλητη έως σήμερα.
Subtitle: 
Διαφοροποίηση, ταυτότητα, ονοματοθεσία
Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-01-0688-6
Book pages: 
251
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Αντώνης Γεωργούλας σπούδασε κοινωνιολογία και εθνολογία στο Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Επιστημών του Στρασβούργου. Διδάσκει κοινωνιολογική και ανθρωπολογική θεωρία, όπως και επιστημολογία των κοινωνικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών).

Subtitle: 
Διαφοροποίηση, ταυτότητα, ονοματοθεσία
Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-01-0688-6
Book pages: 
251
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο