Product

Αφγανιστάν 1979-1989

Product

Αφγκάν

Αφγανιστάν έτος μηδέν

Κωδικός:
67669
Manufacturer: 
Description: 

Αφγανιστάν. Υπάρχει ένα επίθετο που, εδώ και δέκα πλέον χρόνια, συνοδεύει αδυσώπητα το όνομα αυτής της χώρας. Το επίθετο είναι: λησμονημένος.Το λησμονημένο Αφγανιστάν. Ένας μη-τόπος.
Τρία ζευγάρια διαφορετικά μάτια, τρεις διαφορετικές γλώσσες για να διηγηθούν, για να ραγίσουν έστω και για λίγο την ένοχη αμνησία του κόσμου. Γιατί αυτός ο μη-τόπος και αυτός ο μη-χρόνος είναι κατάμεστοι από ταπεινωμένες, απαρνημένες και ακρωτηριασμένες ζωές.

12,84 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αφγανιστάν. Υπάρχει ένα επίθετο που, εδώ και δέκα πλέον χρόνια, συνοδεύει αδυσώπητα το όνομα αυτής της χώρας. Το επίθετο είναι: λησμονημένος.Το λησμονημένο Αφγανιστάν. Ένας μη-τόπος. Τρία ζευγάρια διαφορετικά μάτια, τρεις διαφορετικές γλώσσες για να διηγηθούν, για να ραγίσουν έστω και για λίγο την ένοχη αμνησία του κόσμου. Γιατί αυτός ο μη-τόπος και αυτός ο μη-χρόνος είναι κατάμεστοι από ταπεινωμένες, απαρνημένες και ακρωτηριασμένες ζωές. Σ' αυτό το βιβλίο προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε σύμβολα, λέξεις και εικόνες. Και ίσως, το ελπίζω, ακόμα και το ανείπωτο, αυτό που δεν μπορεί να γραφτεί, να σχεδιαστεί ή να φωτογραφηθεί, αυτό που εγώ είδα στην Καμπούλ στα μάτια του Giulietto Chiesa που δεν κατάφεραν να χωρέσουν την εικόνα του κορμιού ενός μικρού παιδιού ακρωτηριασμένου από μια νάρκη. 4 Σεπτεμβρίου 2001 Vauro
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-374-183-3
Book pages: 
230
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-374-183-3
Book pages: 
230
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο