Product

Βίος και ασματική ακολουθία του οσίου πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου

Product

Βίος και διδασκαλία αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης

Βίος και δημοσιογραφία εν πλω

Κωδικός:
103664
Description: 

... Οφείλουμε να πλουτίσουμε το ναυτικό μας πολιτισμό. Κι ακόμη να τον απλώσουμε από τη μια άκρη της πατρίδας μας στην άλλη, μεταποιώντας το παραγωγικό αλισιβερίσι των ωκεανών σε ηθική αξία.
Εάν η άποψη αυτή έχει ρεαλισμό και δεν είναι μια ακόμη ελληνική φαντασίωση, τότε εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί μας χρειάζονται, πέραν απ' αυτούς που δουλεύουν στη θάλασσα, και οι άλλοι που στοχάζονται για τη θάλασσα. Που καλλιεργούν τον πολιτισμό της.

15,28 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

... Οφείλουμε να πλουτίσουμε το ναυτικό μας πολιτισμό. Κι ακόμη να τον απλώσουμε από τη μια άκρη της πατρίδας μας στην άλλη, μεταποιώντας το παραγωγικό αλισιβερίσι των ωκεανών σε ηθική αξία. Εάν η άποψη αυτή έχει ρεαλισμό και δεν είναι μια ακόμη ελληνική φαντασίωση, τότε εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί μας χρειάζονται, πέραν απ' αυτούς που δουλεύουν στη θάλασσα, και οι άλλοι που στοχάζονται για τη θάλασσα. Που καλλιεργούν τον πολιτισμό της. Οι αρχαίοι πρόγονοί μας έχουν κι εδώ βγει μπροστά, μας έχουν προλάβει. Ας θυμηθούμε πως ο Περικλής φιλοδοξουσε η Αθήνα να περάσει στην ιστορία ως "νήσος πανταχόθεν περιβαλλομένη από θάλασσαν". Κι ο Θουκυδίδης οραματιζόταν να δει κάποτε τις ελληνίδες πόλεις "νήας πεπληρωμένας ανδρών". Συνιστούσαν, με άλλα λόγια, οι συμπολίτες τους ν' αποκτήσουν βαθιά ναυτική συνείδηση. Το δικό μας έλλειμμα σήμερα...
Subtitle: 
Η συναρπαστική περιπέτεια της ναυτικής ενημέρωσης
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8461-51-0
Book pages: 
218
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Πειραιάς
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ευστάθιος Μπάτης κατά τη μακρόχρονη θητεία του στη δημοσιογραφία ασχολήθηκε με θέματα του πλοίου και με τη ζωή του Έλληνα ναυτικού από τις στήλες του ημερήσιου αθηναϊκού Τύπου ως ναυτιλιακός συντάκτης, καθώς και από τους κρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς με την εκπομπή "Ελληνική Θάλασσα". Σχολιογράφος στο περιοδικό "Ναυτικά Χρονικά", ιδρυτής και αρθρογράφος του περιοδικού "Αργώ" για 25 χρόνια, παρακολούθησε από κοντά και κατέγραψε τις κυριότερες φάσεις της εντυπωσιακής πορείας της ελληνικής ναυτιλίας, ολόκληρο το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Είναι μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, συνεργάτης της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων της ΕΕΕ, σύμβουλος τύπου σε γνωστά ναυτιλιακά συγκροτήματα, μέλος της Ναυτιλιακής Λέσχης, ενώ κατά περιόδους έχει διατελέσει σύμβουλος Ομάδας Κοινοβουλευτικού Έργου για τη ναυτιλία.

Subtitle: 
Η συναρπαστική περιπέτεια της ναυτικής ενημέρωσης
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8461-51-0
Book pages: 
218
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Πειραιάς
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο