Product

Βίος και πολιτεία του Βλάσιου Πασκάλ

Product

Βίος και πολιτεία του Γερακάρη Λιμπεράκη

Βίος και πολιτεία του γάτου Μουρ

Κωδικός:
69853
Manufacturer: 
Description: 

"Δισταχτικά και με τρεμάμενη καρδιά, παραδίδω στο αναγνωστικό κοινό αυτές τις λιγοστές σελίδες που ανάβλυσαν από τα κατάβαθα του Είναι μου τις γλυκές ώρες της σχόλης και της ποιητικής έμπνευσης: θα βρει μέσα τους ζωγραφισμένη τη ζωή, με τις ελπίδες καί τα βάσανά της και τους πόθους της". Έτσι ανοίγει την αυλαία ο Γάτος Μουρ - ή ο Ε.Τ.Α.

20,99 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Δισταχτικά και με τρεμάμενη καρδιά, παραδίδω στο αναγνωστικό κοινό αυτές τις λιγοστές σελίδες που ανάβλυσαν από τα κατάβαθα του Είναι μου τις γλυκές ώρες της σχόλης και της ποιητικής έμπνευσης: θα βρει μέσα τους ζωγραφισμένη τη ζωή, με τις ελπίδες καί τα βάσανά της και τους πόθους της". Έτσι ανοίγει την αυλαία ο Γάτος Μουρ - ή ο Ε.Τ.Α. Χόφμαν; Το κατ' εξοχήν αυτοβιογραφικό έργο του, όπου οι ταραχές και οι αναστατώσεις της δικής του ζωής χαράζουν την πορεία του Κράισλερ, τα βάσανα και οι πόνοι της δικής του καθημερινότητας περνούν στον ήρωά του, η δική του αγάπη πυρπολεί και την καρδιά του μουσικού Γιοχάνες Κράισλερ στο βιβλίο του. Ο Γάτος Μουρ, από την άλλη, είναι ένα πλάσμα με τόσο ανάγλυφα χαρακτηριστικά, που καμιά σχέση δεν έχει με τα ζώα-σύμβολα των μύθων και των παραμυθιών. [...]
Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-229-074-9
Book pages: 
604
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Ernst Theodor Amadeus Hoffmann (1776-1822), εμβληματική μορφή του ρομαντισμού στη γερμανική λογοτεχνία έζησε στα τέλη του 18ου με αρχές του 19ου αιώνα. Γεννήθηκε στο Κένιγκσμπεργκ της Πρωσίας από γονείς νομικούς. Από μικρή ηλικία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις τέχνες, ιδιαίτερα τη μουσική και τη ζωγραφική, και διακρίθηκε για τις διανοητικές του ικανότητες. Σπούδασε νομικά και εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στο πρωσικό δημόσιο. Εγκατέλειψε τη νομική για να εργαστεί ως μουσικός (έγραψε την όπερα "Undine" το 1814), μουσικοκριτικός και διευθυντής ορχήστρας. Στα τριάντα του όμως συνειδητοποίησε ότι δεν θα φτάσει ποτέ στο ύψος των μουσικών που θαύμαζε (ανάμεσά τους ο Mozart, προς τιμήν του οποίου το A. - Amadeus στην υπογραφή του), κι έτσι στράφηκε στη συγγραφή. Μετά την έκδοση των πρώτων διηγημάτων του, ο Hoffmann έγινε γρήγορα ένας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς της εποχής του. Έγραψε πολλές ιστορίες, όπου η πραγματικότητα πλέκεται με δεξιοτεχνία με τη φαντασία αλλά και με κωμικά γεγονότα. Τα έργα του, κυρίως το "Νυχτερινά κομμάτια" (1816), ήταν από τα πρώτα έργα "φρίκης" και επηρέασαν βαθιά πολλούς μεταγενέστερους συγγραφείς, ανάμεσά τους τον Έντγκαρ Άλαν Πόε, τον Ρόμπερτ Λιούις Στίβενσον και τον Φραντς Κάφκα, ενώ η "Δεσποινίς ντε Σκιντερί" μπορεί να θεωρηθεί ένας προάγγελος της "Μις Μαρπλ" της Αγκάθα Κρίστι. Εμπνευσμένος ίσως από τη δική του πάλη να συμφιλιώσει την καριέρα του με τις δημιουργικές του φιλοδοξίες, έδινε σε πολλούς από τους χαρακτήρες του διχασμένη προσωπικότητα, έντιμοι τη μέρα, δολοφόνοι και κλέφτες τη νύχτα. Πολλά χοροδράματα στηρίζονται σε έργα του όπως τα: "Κοπέλια" του Ντελίμπ, "Καρυοθραύστης" του Τσαϊκόφσκι και "Καρντιγιάκ" του Χίντεμιτ, ενώ πολλά άλλα διασκευάστηκαν για το θέατρο.

Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-229-074-9
Book pages: 
604
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο