Product

Βάρενκα Ολέσοβα

Product

Βαρηκοΐα, κώφωση στην παιδική και εφηβική ηλικία

Βαρηκοΐα - κώφωση

Κωδικός:
67578
Description: 

Η περιγραφή και περαιτέρω διερεύνηση της δυναμικής διάστασης της ομιλίας, η οποία συνιστά το αντικείμενο της σύγχρονης συνεχιζόμενης επιστημονικής έρευνας στον τομέα της ομιλίας των βαρήκοων-κωφών ατόμων, υπήρξε σημαντικός στόχος και της παρούσας μελέτης, τόσο για το θεωρητικό όσο και για το πρακτικό μέρος της. Η δυναμική διάσταση της ομιλίας αναφέρεται στα χαρακτηριστικά της που συναντώνται στο ρέοντα λόγο και τα οποία έχει αποδειχθεί ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της ευληπτότητας ή της καταληπτότητας που πετυχαίνουν τα βαρήκοα-κωφά άτομα καθώς μιλούν σε ακούοντες ακροατές.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η περιγραφή και περαιτέρω διερεύνηση της δυναμικής διάστασης της ομιλίας, η οποία συνιστά το αντικείμενο της σύγχρονης συνεχιζόμενης επιστημονικής έρευνας στον τομέα της ομιλίας των βαρήκοων-κωφών ατόμων, υπήρξε σημαντικός στόχος και της παρούσας μελέτης, τόσο για το θεωρητικό όσο και για το πρακτικό μέρος της. Η δυναμική διάσταση της ομιλίας αναφέρεται στα χαρακτηριστικά της που συναντώνται στο ρέοντα λόγο και τα οποία έχει αποδειχθεί ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της ευληπτότητας ή της καταληπτότητας που πετυχαίνουν τα βαρήκοα-κωφά άτομα καθώς μιλούν σε ακούοντες ακροατές. [...]
Subtitle: 
Μελέτη της παραγωγής του λόγου και θεραπευτική παρέμβαση
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-406-013-9
Book pages: 
319
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Αρετή Οκαλίδου είναι λογοπαθολόγος-επιστήμων λόγου και ακοής, και αναπληρώτρια καθηνητρια Λογοπαθολογίας και Αγωγής του Λόγου στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Απόφοιτη της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, συνέχισε τις σπουδές της στην ψυχολογία και στη λογοπαθολογία ως υπότροφος πανεπιστημίων των ΗΠΑ. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο διεθνούς φήμης Διδακτορικό Τμήμα Επιστημών Λόγου και Ακοής του City University of New York, για την οποία βραβεύτηκε από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Εργάστηκε ως επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Λογοθεραπείας ΑΤΕΙ Πάτρας και ως λογοπαθολόγος σε σχολεία, νοσοκομεία και κέντρα ειδικής αγωγής στις Η.Π.Α. και στην Ελλάδα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην παραγωγή κι ανάπτυξη της φωνητικής/φωνολογίας, σε θέματα κλινικής φωνητικής και ειδικότερα στην παραγωγή λόγου από παιδιά με προβλήματα ακοής. Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Βαρηκοΐα-Κώφωση: Μελέτη της παραγωγής του λόγου και θεραπευτική παρέμβαση", εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα".

Subtitle: 
Μελέτη της παραγωγής του λόγου και θεραπευτική παρέμβαση
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-406-013-9
Book pages: 
319
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο