Product

Βασικές αρχές οικονομίας και διοίκησης

Product

Βασικές αρχές οικονομικής θεωρίας

Βασικές αρχές οικονομικής θεωρίας

Κωδικός:
29082
Manufacturer: 
Description: 

Το έργο του Ερνέστ Μαντέλ, που κατατάσσεται ανάμεσα στους διαπρεπέστερους και οξυδερκέστερους οικονομολόγους της εποχής μας, έχει γίνει γνωστό και συζητήθηκε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και οι θέσεις του συγγραφέα για τα πολιτικά και οικονομικά θέματα έχουν επηρεάσει βαθειά την παγκόσμια σκέψη.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Το έργο του Ερνέστ Μαντέλ, που κατατάσσεται ανάμεσα στους διαπρεπέστερους και οξυδερκέστερους οικονομολόγους της εποχής μας, έχει γίνει γνωστό και συζητήθηκε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και οι θέσεις του συγγραφέα για τα πολιτικά και οικονομικά θέματα έχουν επηρεάσει βαθειά την παγκόσμια σκέψη. Οι "Βασικές αρχές οικονομικής θεωρίας" περιλαμβάνουν μια σειρά από μαθήματα μαρξιστικής οικονομίας που έδωσε ο Μαντέλ στο Παρίσι. Τα μαθήματα αυτά αποτελούν μια πρώτη προσέγγιση στη θεωρία της οικονομίας και αποτελούν, χάρη στη σαφήνεια και τη συντομία τους, ένα πολύτιμο βοήθημα για όποιον ενδιαφέρεται για τη μαρξιστική οικονομία και την εφαρμογή της στα προβλήματα του σύγχρονου καπιταλισμού.
Publications Date: 
1980
Book pages: 
93
Book Dimensions: 
18χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας τον Απρίλιο του 1923. Λίγο πριν την άνοδο του ναζισμού στη Γερμανία η οικογένειά του αυτοεξορίζεται στο Βέλγιο για να σωθεί από τη βέβαιη σύλληψη. Σε ηλικία 16 ετών οργανώνεται στο βελγικό τμήμα της νεοϊδρυθείσας 4ης Διεθνούς. Στα 18 του ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και δραστηριοποιούνταν στην παρανομία. Το 1941 συλλαμβάνεται για πρώτη φορά από τους Ναζί για διανομή αντιφασιστικών προκηρύξεων. Προπαγανδίζοντας ακούραστα το σοσιαλισμό ακόμη και μέσα στη φυλακή κατορθώνει να αφυπνίσει την εργατική συνείδηση των γερμανών στρατιωτών και οι οποίοι τον βοηθούν να δραπετεύσει. Συλλαμβάνεται για δεύτερη φορά και παραμένει φυλακισμένος μέχρι την ολοκληρωτική κατάρρευση του ναζισμού. Στα 23 του γίνεται μέλος της Ενιαίας Γραμματείας της 4ης Διεθνούς και από τότε παραμένει ηγετικό στέλεχός της μέχρι το θάνατό του το 1995. Παίζει ηγετικό ρόλο στην γενική απεργία του Βελγίου το 1961-62 και στο Μάη του '68.

Publications Date: 
1980
Book pages: 
93
Book Dimensions: 
18χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο