Product

Βιασμός

Product

Βιασμός

Βιασμός

Κωδικός:
125524
Manufacturer: 
Description: 

Στο βιβλίο αυτό μελετούνται και αξιολογούνται -από την καταγγελία μέχρι το τέλος της δίκης- όσα διαδραματίζονται σε τέσσερις αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις βιασμών, οι οποίες εκδικάστηκαν από ελληνικά μεικτά ορκωτά δικαστήρια. Όλοι οι παράγοντες στις δίκες αυτές -θύματα, κατηγορούμενοι, διωκτικές και ανακριτικές αρχές, δικαστές, ένορκοι, υπεράσπιση, κοινωνικό περιβάλλον, Τύπος- εξετάζονται, αναλύονται και σχολιάζονται ξεχωριστά, δίνοντας μια πλήρη εικόνα για το ρόλο του κάθε συντελεστή.

17,42 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο βιβλίο αυτό μελετούνται και αξιολογούνται -από την καταγγελία μέχρι το τέλος της δίκης- όσα διαδραματίζονται σε τέσσερις αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις βιασμών, οι οποίες εκδικάστηκαν από ελληνικά μεικτά ορκωτά δικαστήρια. Όλοι οι παράγοντες στις δίκες αυτές -θύματα, κατηγορούμενοι, διωκτικές και ανακριτικές αρχές, δικαστές, ένορκοι, υπεράσπιση, κοινωνικό περιβάλλον, Τύπος- εξετάζονται, αναλύονται και σχολιάζονται ξεχωριστά, δίνοντας μια πλήρη εικόνα για το ρόλο του κάθε συντελεστή. Σύμφωνα με τη συγγραφέα, όσο θα υπάρχει ο φόβος του βιασμού δεν είναι δυνατό να προσδοκούμε ότι μπορεί να διαμορφωθεί Κοινωνία Δικαίου, όπου ο χαρακτηρισμός του φύλου δεν θα ασκεί καμιά επίδραση για την αναγνώριση της συμβολής του κάθε ανθρώπου στην ανάπτυξή της, μια κοινωνία απαλλαγμένη από τις προδιαγραφές των στερεότυπων ρόλων.
Subtitle: 
Το έγκλημα, η δίκη, ο νόμος και οι κοινωνικές αντιλήψεις
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-455-219-8
Book pages: 
203
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Καίτη Παπαρρήγα Κωσταβάρα σπούδασε νομικά στην Αθήνα και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές σε Ιταλία και Γαλλία. Διετέλεσε συντονίστρια του Εθνικού Παρατηρητηρίου "για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών" και συντάκτρια της πρώτης εθνικής έκθεσης για το ίδιο θέμα. Ήταν μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών (2000-2004) και της Επιτροπής Έρευνας της Commission για τη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας. Μελέτες και άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικές εκδόσεις ("Η παγκοσμιοποίηση και οι επιπτώσεις της στις γυναίκες", 2002· "Βία κατά των γυναικών - Ανοχή Μηδέν", 1999 κ.ά) και σε περιοδικά (Νομικό Βήμα, Αστυνομική Επιθεώρηση κ.ά.).

Subtitle: 
Το έγκλημα, η δίκη, ο νόμος και οι κοινωνικές αντιλήψεις
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-455-219-8
Book pages: 
203
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο