Product

Βιοηθική

Product

Βιοηθική

Βιοηθική

Κωδικός:
137287
Description: 

Το παρόν κείμενο πραγματεύεται την ηθική διάσταση των προσφάτων εφαρμογών και προοπτικών των βιοϊατρικών επιστημών, μεταξύ των οποίων είναι η ανθρώπινη κλωνοποίηση (αναπαραγωγική και θεραπευτική), η γενετική διάγνωση και η διάθεση γενετικών πληροφοριών, η γονιδιακή θεραπεία, η χρήση βλαστικών κυττάρων αλλά και η, πιο καθιερωμένη ήδη, τεχνητή γονιμοποίηση. Το ευρύ πρόβλημα του ευγονισμού διατρέχει όλα τα παραπάνω.

13,42 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν κείμενο πραγματεύεται την ηθική διάσταση των προσφάτων εφαρμογών και προοπτικών των βιοϊατρικών επιστημών, μεταξύ των οποίων είναι η ανθρώπινη κλωνοποίηση (αναπαραγωγική και θεραπευτική), η γενετική διάγνωση και η διάθεση γενετικών πληροφοριών, η γονιδιακή θεραπεία, η χρήση βλαστικών κυττάρων αλλά και η, πιο καθιερωμένη ήδη, τεχνητή γονιμοποίηση. Το ευρύ πρόβλημα του ευγονισμού διατρέχει όλα τα παραπάνω. Εξετάζονται επιχειρήματα των δύο μεγάλων σχολών σκέψης της σύγχρονης ηθικής φιλοσοφίας, της συνεπειοκρατικής (και ειδικώς του ωφελιμισμού) και της δεοντοκρατικής, αλλά και γενικές αρχές που επιδιώκουν εν μέρει την ουδετερότητα μεταξύ των συστημάτων αυτών, όπως είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο σεβασμός της ανθρώπινης υπόστασης.
Subtitle: 
Ηθικά προβλήματα των νέων βιοϊατρικών τεχνολογιών
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-02-2271-1
Book pages: 
260
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Εμμανουήλ Γ. Σαρειδάκης γεννήθηκε στις Βρυξέλλες το 1970. Σπούδασε Φυσική στο Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ στον Τομέα Βιοφυσικής του ιδίου Πανεπιστημίου το 1995 (υπότροφος του Βρετανικού Κράτους). Έκτοτε έχει εργασθεί ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ι.Τ.Ε. Κρήτης· επίσης στο Τμήμα Φυσικής και στην Ιατρική Σχολή του Imperial College London, στο αντικείμενο της κρυστάλλωσης και κρυσταλλογραφίας πρωτεϊνών. Το 2000, πήρε το Master Φιλοσοφίας και Ιστορίας των Επιστημών από το London School of Economics and Political Science του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, μαζί με το βραβείο μεταπτυχιακής διατριβής "Imre Lakatos". Δίδαξε Γενετική Τεχνολογία και Μοριακή Βιολογία στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών. Σήμερα είναι Ερευνητής στο Ινστιτούτο Φυσικοχημείας του "Δημόκριτου" και Επίτιμος Ερευνητής (Honorary Research Fellow) της Ιατρικής Σχολής του Imperial College London.

Subtitle: 
Ηθικά προβλήματα των νέων βιοϊατρικών τεχνολογιών
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-02-2271-1
Book pages: 
260
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο