Product

Βιομηχανική οργάνωση

Product

Βιομηχανική οργάνωση

Βιομηχανική οργάνωση

Κωδικός:
115302
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ο ρόλος της δημόσιας πολιτικής στο πλαίσιο της βιομηχανικής οργάνωσης και η ικανότητα της να αποτρέπει ή να περιορίζει την αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν για την ευρύτερη κοινωνική ευημερία από την άσκηση "αδικαιολόγητης" μονοπωλιακής δύναμης, εξακολουθούν να αποτελούν πεδίο έντονων συζητήσεων στους ακαδημαϊκούς, πολιτικούς και ευρύτερους κοινωνικούς κύκλους. Ο σχεδιασμός των Πολιτικών Ανταγωνισμού, όπως και της Ρυθμιστικής Πολιτικής, είναι δύσκολο έργο που, καταρχήν, απαιτεί πληροφόρηση, γνώση και άποψη περί των ιστορικών και οικονομικών εξελίξεων.

22,93 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο ρόλος της δημόσιας πολιτικής στο πλαίσιο της βιομηχανικής οργάνωσης και η ικανότητα της να αποτρέπει ή να περιορίζει την αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν για την ευρύτερη κοινωνική ευημερία από την άσκηση "αδικαιολόγητης" μονοπωλιακής δύναμης, εξακολουθούν να αποτελούν πεδίο έντονων συζητήσεων στους ακαδημαϊκούς, πολιτικούς και ευρύτερους κοινωνικούς κύκλους. Ο σχεδιασμός των Πολιτικών Ανταγωνισμού, όπως και της Ρυθμιστικής Πολιτικής, είναι δύσκολο έργο που, καταρχήν, απαιτεί πληροφόρηση, γνώση και άποψη περί των ιστορικών και οικονομικών εξελίξεων. Το ίδιο ισχύει και για τον σχεδιασμό των Βιομηχανικών Πολιτικών που στοχεύουν είτε στην αύξηση της ελκυστικότητας της χώρας υποδοχής για προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων είτε στην απελευθέρωση των αγορών των φυσικών μονοπωλίων. Η Βιομηχανική Οργάνωση: θεωρία και Πρακτική, Τόμος II καλύπτει αυτό ακριβώς το κενό στην ελληνική βιβλιογραφία. Με μια πολυπαραγοντική, ολοκληρωμένη και κριτική προσέγγιση της ιστορικής εξέλιξης των αμερικανικών κυβερνητικών παρεμβάσεων που στοχεύουν στην προστασία του καταναλωτή από τις υψηλές τιμές και των επιχειρήσεων από τις δυσλειτουργίες του ανταγωνισμού, το βιβλίο αφ' ενός μεν αναδεικνύει τον κυρίαρχο ρόλο της "δημιουργικής καταστροφής", αφ' ετέρου δε της τεχνολογίας και της ανταγωνιστικότητας στην πορεία για την κατάκτηση της οικονομίας της γνώσης.
Subtitle: 
Θεωρία και πράξη: Πολιτική ανταγωνισμού, μελέτες περιπτώσεων
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-286-916-Χ
Book pages: 
221
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Don E. Waldman κατέχει τον τίτλο του Richard M. Kesler, Professor of Economic Studies στο Colgate University. Στο πανεττιστήμιο, διδάσκει από το 1981, ενώ έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του ως πρόεδρος του τμήματος Οικονομικών και ως διευθυντής του τμήματος Κοινωνικών Σπουδών. Πριν από την ένταξή του στο πανεπιστήμιο Colgate, είχε λάβει βραβεία εξαίρετης διδασκαλίας στο Cornel University και στο University of Maryland στη Βαλτιμόρη. Ο καθηγητής Waldman παρέλαβε το Β. Α. του στα μαθηματικά από το Temple University, ένα Μ. Α. στα οικονομικά από το Brown University, και ένα διδακτορικό στα οικονομικά από το Cornell University. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων, "Antitrust Action and Market Structure" και "The Economics of Antitrust: Cases and Analysis", ενώ έχει συγγράψει πολυάριθμα άρθρα, σχόλια και κριτικές βιβλίων. Ο καθηγητής Waldman έχει επίσης εργαστεί ως σύμβουλος και ειδικός μάρτυρας σε νομικές περιπτώσεις, με ειδίκευση σε θέματα αντιτράστ, για κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Εκτός από τη διδασκαλία του σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα στο Colgate University, ο καθηγητής Waldman ήταν επικεφαλής δύο ομάδων αριστούχων φοιτητών που ταξίδεψαν στο Λονδίνο για τη μελέτη της οικονομικής επιστήμης. Για περισσότερα από είκοσι χρόνια, διδάσκει μαθήματα γύρω από τη Βιομηχανική Οοργάνωση και τη Δημόσια Πολιτική. Ο καθηγητής Waldman ζει στο Χάμιλτον της Νέας Υόρκης με τη σύζυγο του και τα δύο τους παιδιά.

Subtitle: 
Θεωρία και πράξη: Πολιτική ανταγωνισμού, μελέτες περιπτώσεων
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-286-916-Χ
Book pages: 
221
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο