Product

ΒΚ

Product

Βλαντίμιρ Βασίλιεφ, Λούντβιχ Μίνκους: Δον Κιχώτης

Βλάκας, νεκρός, μπάσταρδος κι αόρατος

Κωδικός:
8598
Description: 

Με αφορμή ένα μουστάκι και τις υπερφυσικές ιδιότητες του, ο Χεσούς, υψηλόβαθμο στέλεχος μιας κρατικής χαρτοποιίας, που έχει μόλις απολυθεί από τη δουλεία του, κάνει βουτιά στο παρελθόν του. Κρυμμένος πίσω απ' το παραπέτασμα του μουστακιού, θ' αρχίσει ν' απαλλάσσει τη ζώη του από τα όσα περιττά θεωρούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή απαραίτητα, ώστε να προσπαθήσει να συμφιλιωθεί με ξεχασμένες πλευρές του εαυτού του.

10,55 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με αφορμή ένα μουστάκι και τις υπερφυσικές ιδιότητες του, ο Χεσούς, υψηλόβαθμο στέλεχος μιας κρατικής χαρτοποιίας, που έχει μόλις απολυθεί από τη δουλεία του, κάνει βουτιά στο παρελθόν του. Κρυμμένος πίσω απ' το παραπέτασμα του μουστακιού, θ' αρχίσει ν' απαλλάσσει τη ζώη του από τα όσα περιττά θεωρούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή απαραίτητα, ώστε να προσπαθήσει να συμφιλιωθεί με ξεχασμένες πλευρές του εαυτού του. Ψηλαφώντας στο σκοτεινό σύμπαν της παιδικής του ηλικίας, με οδηγό άλλοτε τον ενθουσιασμό, άλλοτε το παράπονο, αλλά και μια τρέλα που αποτελεί γι' αυτόν τη μόνη λογική, θ' ανακαλύψει τελικά τι σημαίνει να ζει κανείς κουβαλώντας μέσα του ένα βλάκα, ένα νεκρό, έναν μπάσταρδο κι έναν αόρατο.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-03-2504-9
Book pages: 
200
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χουάν Χοσέ Μιγιάς γεννήθηκε στη Βαλένθια το 1946, αλλά από τα έξι του χρόνια ζει στη Μαδρίτη. Σπούδασε Φιλοσοφία και Λογοτεχνία. Αρθρογράφος και συγγραφέας, αρχικά αντιμετωπίστηκε από τους κριτικούς ως διανοούμενος μυθιστοριογράφος. Ωστόσο, από τη δεκαετία του ’80 που άρχισε να συνεργάζεται με την εφημερίδα El Pais, έγινε αγαπητός στο ευρύ κοινό και το σύνολο του έργου του έτυχε σημαντικής αναγνώρισης. Το 1975 εκδίδεται το πρώτο του μυθιστόρημα, "Cerbero son las sombras", το οποίο κερδίζει το Βραβείο Σέσαμο καλύτερου μυθιστορήματος. Ακολουθούν τα: "Vision del ahgado" (1977), "El zardin vacio" (1981), "Papel mojado" (1983), "Letra mierta" (1983), "El desorden de tu nombre" (υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 1988), "La soledad era esto" (Βραβείο Ναδάλ 1990), "Volver a casa" (1990 - "Επιστρέφοντας στο σπίτι", Καστανιώτης 1997), "Primavera de luto" (1992), "Ella imagina" (1994) και "Tonto, Muerto, bastardo e invisible" (1995 - "Βλάκας, νεκρός, μπάσταρδος κι αόρατος"). Έχει τιμηθεί με τα λογοτεχνικά βραβεία Nadal και Primavera και με το Μυθιστόρημα δημοσιογραφικό Mariano de Cavia. Εκτός από τη λογοτεχνία, ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά και διδάσκει στο πανεπιστήμιο.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-03-2504-9
Book pages: 
200
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο