Product

Βόλτα στη Σπιανάδα

Product

Βόλτα στην εξοχή

Βόλτα στη Σπιανάδα

Κωδικός:
125697
Description: 

Η κυρίαρχη παρουσία της μυρωδιάς έδινε και την ταυτότητα του μπακάλικου που πήγαινες να ψωνίσεις. Αν για παράδειγμα σε κανένα "πλούσιο" μπακάλικο, όπως αυτό του Φαναριώτη στην πιάτσα, επικρατούσε η μυρωδιά από αλλαντικά και τυριά εισαγόμενα. Στο μαγαζί του Τρύφωνα που ήταν επίσης στην Πίνια και εξυπηρετούσε μικροαστούς μύριζε σαλαμούρα από τυρί φέτα και ελιές καλαμών. Ενώ τα φτωχικά μπακάλικα της γειτονιάς μύριζαν τρινάλ, πετρέλαιο και σαπούνι πράσινο μπουγάδας.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η κυρίαρχη παρουσία της μυρωδιάς έδινε και την ταυτότητα του μπακάλικου που πήγαινες να ψωνίσεις. Αν για παράδειγμα σε κανένα "πλούσιο" μπακάλικο, όπως αυτό του Φαναριώτη στην πιάτσα, επικρατούσε η μυρωδιά από αλλαντικά και τυριά εισαγόμενα. Στο μαγαζί του Τρύφωνα που ήταν επίσης στην Πίνια και εξυπηρετούσε μικροαστούς μύριζε σαλαμούρα από τυρί φέτα και ελιές καλαμών. Ενώ τα φτωχικά μπακάλικα της γειτονιάς μύριζαν τρινάλ, πετρέλαιο και σαπούνι πράσινο μπουγάδας. Η περιοχή της Πιάτσας ευωδίαζε ολόκληρη από τις έντονες μυρωδιές που σκόρπαγαν τα κεντρικά καταστήματα όπως τα δύο καφεκοπτεία του Τζαρουγκιάν και του Μαρκοσιάν που όλη τη διάρκεια της μέρας άλεθαν και καβούρδιαζαν καφέ βραζιλιάνικο. Έντονα μύριζαν και τα ψαράκια που πούλαγαν τηγανητά θαλασσινά και ψάρια, και οι χώροι γύρω από την Πίνια...
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-87633-9-8
Book pages: 
173
Book Dimensions: 
23χ17
Publication Place: 
Κέρκυρα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αντώνης Δεσύλλας, γεννήθηκε και ζει στην Κέρκυρα. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 12 βιβλία με όλη τη γκάμα του πεζού λόγου, μυθιστορήματα, διηγήματα, αφηγήματα, συλλογές πεζογραφημάτων. Έχουν επίσης κυκλοφορήσει βιβλία του με αναφορές στον άξονα της κοινωνικής ευαισθησίας και της αγάπης.
Το βιβλίο "Μικροί άγιοι" έχει μεταφραστεί στην Αλβανική Γλώσσα.
Είναι ιδρυτής και συντονιστής της Λέσχης Ανάγνωσης Κέρκυρας.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-87633-9-8
Book pages: 
173
Book Dimensions: 
23χ17
Publication Place: 
Κέρκυρα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο