Γενική μικροβιολογία
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει την ταξινόμηση, τη μορφολογία, τη φυσιολογία, τη λειτουργία, τη βιολογία και τη γενετική των μικροοργανισμών οι οποίοι προκαλούν νοσήματα στον άνθρωπο.
Τα διάφορα είδη των μικροοργανισμών εκτίθενται συνοπτικά, ενώ δίδεται έμφαση στον τρόπο μετάδοσης, στον τρόπο ανάπτυξης και στον τρόπο ελέγχου αυτών. Περιγράφονται νεώτερα νοσήματα, όπως το AIDS, η νόσος των λεγεωνάριων και η ουρηθρίτης από χλαμύδια, όπως επίσης η σχέση του Ε. pylori με το πεπτικό έλκος.