Product

Γεωγραφική, διοικητική και πληθυσμιακή εξέλιξις της Ελλάδος 1821-1971

Product

Γεωγραφικό πλάτος μηδέν

Γεωγραφικό μήκος

Κωδικός:
99585
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Μέχρι τον 18ο αιώνα, είχαν συμβεί πολλά ναυάγια και είχαν πνιγεί χιλιάδες ναυτικοί, διότι δεν υπήρχε τρόπος να προσδιορίζουν την ακριβή τους θέση σε κάθε στιγμή της πορείας τους στους αχανείς ωκεανούς. Και το μεν γεωγραφικό τους πλάτος το υπολόγιζαν εύκολα, αλλά ακόμα και οι πλέον έμπειροι ναυτικοί δεν διέθεταν κανέναν τρόπο για να προσδιορίσουν το γεωγραφικό τους μήκος.
Τη λύση έδωσε ένας ξυλουργός, ο John Harrison, με την καταπληκτική του εφεύρεση: το θαλασσοπόρο ρολόι.

18,13 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μέχρι τον 18ο αιώνα, είχαν συμβεί πολλά ναυάγια και είχαν πνιγεί χιλιάδες ναυτικοί, διότι δεν υπήρχε τρόπος να προσδιορίζουν την ακριβή τους θέση σε κάθε στιγμή της πορείας τους στους αχανείς ωκεανούς. Και το μεν γεωγραφικό τους πλάτος το υπολόγιζαν εύκολα, αλλά ακόμα και οι πλέον έμπειροι ναυτικοί δεν διέθεταν κανέναν τρόπο για να προσδιορίσουν το γεωγραφικό τους μήκος. Τη λύση έδωσε ένας ξυλουργός, ο John Harrison, με την καταπληκτική του εφεύρεση: το θαλασσοπόρο ρολόι. Ενταγμένο σε ένα συναρπαστικό πλαίσιο -ναυάγια, πολιτικές ραδιουργίες, εξερευνητικά ταξίδια-, το βιβλίο ιστορεί το δημιουργικό όραμα ενός λαϊκού ανθρώπου, την επιμονή και υπομονή του ενάντια στις μεγάλες αντιξοότητες και τον διά βίου αγώνα του για την αναγνώριση της λαμπρής του εφεύρεσης και την προσωπική του δικαίωση.
Subtitle: 
Ο αγώνας για το έπαθλο
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7778-87-1
Book pages: 
232
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Joan Dash έχει συγγράψει πολλά βιβλία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το "The Triumph of Discovery: Women Scientists Who Won the Nobel Prize", το "We Shall Not Be Moved: The Women's Factory Strike of 1909", καθώς και η βιογραφία της Helen Keller με τίτλο "The World at Her Fingerprints". Ζει στο Σιάτλ (ΗΠΑ).

Subtitle: 
Ο αγώνας για το έπαθλο
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7778-87-1
Book pages: 
232
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο