Product

Γεωγραφικό μήκος

Product

Γεωγραφικοί μύθοι της διεθνούς πολιτικής

Γεωγραφικό πλάτος μηδέν

Κωδικός:
105251
Manufacturer: 
Description: 

Ισημερινός. Γεωγραφικό πλάτος μηδέν. Αν ήταν μία χώρα, θα ενέπνεε τις πιο θαυμαστές διηγήσεις. Όπως αυτές που συγκεντρώνονται εδώ, καλύπτοντας το χρονικό διάστημα από την αρχαιότητα έως το 19ο αιώνα, με επίκεντρο την εποχή των Μεγάλων Ευρωπαϊκών Εξερευνήσεων.

16,51 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ισημερινός. Γεωγραφικό πλάτος μηδέν. Αν ήταν μία χώρα, θα ενέπνεε τις πιο θαυμαστές διηγήσεις. Όπως αυτές που συγκεντρώνονται εδώ, καλύπτοντας το χρονικό διάστημα από την αρχαιότητα έως το 19ο αιώνα, με επίκεντρο την εποχή των Μεγάλων Ευρωπαϊκών Εξερευνήσεων. Ιστορίες για το θαυμαστό ταξίδι του Μαγγελάνου, που ανακάλυψε το δρόμο της Δύσης προς τον Ειρηνικό ωκεανό, και για τον Λόπε ντε Αγκίρε, τον τρελό κονκισταδόρ της Νήσου Μαργκαρίτα· για το βασίλειο του Ελ Ντοράδο, του Χρυσωμένου Βασιλιά, ενός θρυλικού ονόματος που έγινε από τότε συνώνυμο του αμύθητου πλούτου· για την περιπέτεια της Γυμνής Βαρόνης, μιας Αυστροουγγαρέζας αριστοκράτισσας που επιχείρησε να δημιουργήσει στα Νησιά Γκαλάπαγκος τον Ξανακερδισμένο Παράδεισο· για τις αιματηρές διαμάχες, τέλος, ανάμεσα στους Ευρωπαίους κατακτητές και στους ιθαγενείς, τη ρήξη δύο διαφορετικών κόσμων και πολιτισμών. Ιστορίες εντυπωσιακές, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο γνωστές, για μεγάλους εξερευνητές, οραματιστές, τυχοδιώκτες και παρανοϊκούς της Ιστορίας, που συνδέονται χάρη στη μεγαλύτερη νοητή γραμμή της γης.
Subtitle: 
Ιστορίες από τον Ισημερινό
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-04-3176-0
Book pages: 
376
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τζιάνι Γκουανταλούπι είναι διακεκριμένος Ιταλός ιστορικός. Μαζί με τον Αλμπέρτο Μανγκουέλ έχει συγγράψει το διεθνές μπεστ σέλερ "The Dictionary of Imaginary Places" ("Το ημερολόγιο των φανταστικών τόπων"). Έχει γράψει περισσότερα από είκοσι βιβλία, μεταξύ των οποίων το "The Discovery of the Nile" ("Η ανακάλυψη του Νείλου"). Ζει στην Ιταλία.

Subtitle: 
Ιστορίες από τον Ισημερινό
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-04-3176-0
Book pages: 
376
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο