Product

Γεφυρώστε τα χάσματα

Product

Γεω-ιστορικός σχολικός άτλας

Γεω-ιστορικός σχολικός άτλας

Κωδικός:
66148
Product Categories: 
Manufacturer: 
Description: 

Ο Γεω-Ιστορικός Άτλας "Από την προϊστορία στο Βυζάντιο" περιλαμβάνει πάνω από 50 χάρτες και σχεδιαγράμματα των σημαντικότερων περιόδων της Ιστορίας: Από την εμφάνιση της γεωργίας και των αρχαίων πολιτισμών της Μεσογείου μέχρι και τη δημιουργία των πόλεων. Συνεχίζει με τον αρχαίο ελληνικό κόσμο, την κλασική Αθήνα, τους περσικούς πολέμους, τον εμφύλιο σπαραγμό του πελοποννησιακού πολέμου και την Αλεξανδρινή οικουμένη.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Γεω-Ιστορικός Άτλας "Από την προϊστορία στο Βυζάντιο" περιλαμβάνει πάνω από 50 χάρτες και σχεδιαγράμματα των σημαντικότερων περιόδων της Ιστορίας: Από την εμφάνιση της γεωργίας και των αρχαίων πολιτισμών της Μεσογείου μέχρι και τη δημιουργία των πόλεων. Συνεχίζει με τον αρχαίο ελληνικό κόσμο, την κλασική Αθήνα, τους περσικούς πολέμους, τον εμφύλιο σπαραγμό του πελοποννησιακού πολέμου και την Αλεξανδρινή οικουμένη. Ακολουθεί η κυριαρχία των Ρωμαίων και η επικράτηση του Μεγάλου Κωνσταντίνου στην Ανατολή, η μετεξέλιξη του δυτικού ρωμαϊκού κράτους σε μικρότερα κράτη και ολοκληρώνεται με την αυτοκρατορία της Νέας Ρώμης μέχρι και την πτώση της Κωνσταντινούπολης (1453). Το κείμενο που συνοδεύει τους χάρτες εκτός από την ιστορική επισκόπηση προσφέρει και μιαν ανάγνωση των ιστορικών εξελίξεων από την άποψη των μετακινήσεων και την ανάγκη εγκατάστασης των νομαδικών λαών σε οικισμούς και την περαιτέρω συγκρότηση των δικτύων των πόλεων. Χρονολόγια των εποχών και οπτικό υλικό εμπλουτίζουν την έκδοση που έχει σκοπό να ενισχύσει και να συμπληρώσει τη διδασκαλία των ιστορικών μαθημάτων.
Subtitle: 
Από την προϊστορία στο Βυζάντιο
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8061-13-Χ
Book pages: 
84
Book Dimensions: 
33χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2

Καθηγητής Πολεοδομίας στον Τομέα Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών - Ε.Μ.Π.
Πήρε το πρώτο του Δίπλωμα στην Σχολή Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π., και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Πολεοδομία (1970-72), στο Institute d’ Urbanisme de Paris - School of Social Sciences (EIESS). Το 1982 πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα από το ίδιο πανεπιστήμιο.
Είναι Πρόεδρος της Σ.Α.Τ.Μ. (2010-2012) και Διευθυντής του Τομέα από το 2000.
Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε μια σειρά από σεμινάρια και συνέδρια. Έχει δημοσιεύσει εκτενώς σε τοπικά και διεθνή περιοδικά στους παρακάτω τομείς: πολεοδομία με έμφαση στο αστικό περιβάλλον, σχεδιασμός δημοσίων χώρων και κοινωνικά ζητήματα του αστικού χώρου.

Subtitle: 
Από την προϊστορία στο Βυζάντιο
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8061-13-Χ
Book pages: 
84
Book Dimensions: 
33χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2