Product

Γεωλογία - γεωγραφία Α΄ γυμνασίου

Product

Γεωλογία - Γεωγραφία Β΄ γυμνασίου

Γεωλογία - γεωγραφία Α΄ γυμνασίου

Κωδικός:
182556
Description: 

Στο μάθημα της Γεωλογίας - Γεωγραφίας στην Α΄ τάξη (Γεωγραφία Ηπείρων) η ύλη αναπτύσσεται σε τρεις μεγάλες διδακτικές ενότητες οι οποίες είναι:

Οι χάρτες. Στην ενότητα αυτή επιδιώκεται η ανάπτυξη δεξιοτήτων εντοπισμού τόπων στην επιφάνεια της Γης με τη βοήθεια των συντεταγμένων (γεωγραφική θέση) και αξιοποίηση των χαρτών στη μελέτη συγκεκριμένων γεωγραφικών προβλημάτων.

Το φυσικό περιβάλλον. Η ενότητα αυτή έχει ως αντικείμενο τη μελέτη του φυσικού περιβάλλοντος της Γης και περιλαμβάνει τις αναγκα­ίες για τη γεωγραφική μελέτη γνώσεις Γεωλογίας.

2,67 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο μάθημα της Γεωλογίας - Γεωγραφίας στην Α΄ τάξη (Γεωγραφία Ηπείρων) η ύλη αναπτύσσεται σε τρεις μεγάλες διδακτικές ενότητες οι οποίες είναι: Οι χάρτες. Στην ενότητα αυτή επιδιώκεται η ανάπτυξη δεξιοτήτων εντοπισμού τόπων στην επιφάνεια της Γης με τη βοήθεια των συντεταγμένων (γεωγραφική θέση) και αξιοποίηση των χαρτών στη μελέτη συγκεκριμένων γεωγραφικών προβλημάτων. Το φυσικό περιβάλλον. Η ενότητα αυτή έχει ως αντικείμενο τη μελέτη του φυσικού περιβάλλοντος της Γης και περιλαμβάνει τις αναγκα­ίες για τη γεωγραφική μελέτη γνώσεις Γεωλογίας. Οι δραστηριότητες των ανθρώπων. Η ενότητα αυτή συνδέει το φυσικό περιβάλλον με τις δραστηριότητες των ανθρώπων. Καταλληλότερα θέματα για την ηλικία των μαθητών των δύο πρώτων τάξεων του Γυμνασίου θεωρήθηκαν η συνοπτική εξέταση ορισμένων πληθυσμιακών φαινομένων (αριθμητική εξέλιξη πληθυσμού, πληθυσμιακή πυκνότητα, γεωγραφική κατανομή, σύνθεση κατά ηλικίες), η εξέταση των διαθέσιμων πόρων (συνδυασμός φυσικών και ανθρώπινων πόρων) και το αστικό περιβάλλον (δημιουργία πόλεων, δομή, λειτουργίες, προβλήματα).
Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
960-06-2659-6
Book pages: 
145
Book Dimensions: 
28χ20
Publication Place: 
Πάτρα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
960-06-2659-6
Book pages: 
145
Book Dimensions: 
28χ20
Publication Place: 
Πάτρα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο