Product

Για ένα στεφάνι αγριελιάς

Product

Για ένα σύνταγμα της Ευρώπης

Για ένα στεφάνι αγριλιάς από την Ολυμπία

Κωδικός:
100408
Product Categories: 
Manufacturer: 
Description: 

Μια ανέμελη κοριτσίστικη παρέα επισκέπτεται άνοιξη την αρχαία Ολυμπία. Ο συνδυασμός της ομορφιάς του τοπίου με την ερειπωμένη, όσο και ζωντανή πάντα μαγεία της αρχαίας τέχνης, συγκλονίζει τις ψυχές των νεαρών κοριτσιών.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μια ανέμελη κοριτσίστικη παρέα επισκέπτεται άνοιξη την αρχαία Ολυμπία. Ο συνδυασμός της ομορφιάς του τοπίου με την ερειπωμένη, όσο και ζωντανή πάντα μαγεία της αρχαίας τέχνης, συγκλονίζει τις ψυχές των νεαρών κοριτσιών. Ο καθηγητής της ιστορίας, που τις ξεναγεί, καταφέρνει να τους μεταγγίσει την πίστη του στο αιώνιο περιεχόμενο και το αληθινό νόημα του ευ αγωνίζεσθαι. Τις βοηθά να διακρίνουν ότι πίσω από την εξωτερική αισθητική λάμψη και την περίκαλλη μορφή των αγαλμάτων υπάρχουν οι άνθρωποι και οι ιδέες τους που δίδαξαν την ανθρωπότητα το "μη θηριωδώς ζειν". Γιατί ο πολιτισμός αρχίζει από τη στιγμή που αρχίζει το παιχνίδι.[...]
Subtitle: 
Ιστορική νουβέλα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-279-431-3
Book pages: 
118
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ζωή Σπυροπούλου πέρασε τα παιδικά και νεανικά της χρόνια στη γενέτειρα της, τον Πύργο της Ηλείας. Σπούδασε παιδαγωγικά στη Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία. Πήρε πτυχίο μετεκπαίδευσης και τελείωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε, αρχικά, στην ιδιωτική Εκπαίδευση και, αργότερα, στη Δημόσια, ως Διευθύντρια σχολείου. Τώρα υπηρετεί ως Σχολική Σύμβουλος στην Αθήνα. Πάλεψε στους αγώνες των εκπαιδευτικών μετά την μεταπολίτευση για μια καλύτερη παιδεία στην πατρίδα μας, επικεφαλής των εκπαιδευτικών αγώνων της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. - Δ.Ο.Ε. Είναι παντρεμένη με τον πολιτικό μηχανικό Ηλιά Χ. Παπαδημητρίου. Έχει γιο γραφίστα και κόρη βιοχημικό, μοριακή βιολόγο.
Πεζογράφος, συγγραφέας διηγημάτων, μυθιστορημάτων, λαογραφικών συλλογών, θεατρικών κειμένων, άρθρων και δοκιμίων. Ασχολείται επίσης με την επιμέλεια λογοτεχνικών βιβλίων. Από το 1976 συνεργάζεται μ' εφημερίδες και περιοδικά με χρονογραφήματα, μελέτες και άρθρα εκπαιδευτικού προβληματισμού. Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε διεθνή συνέδρια σχετικές με την εκπαίδευση, τη γλώσσα, τη λογοτεχνία, το θέατρο, την ισότητα των δύο φύλων. Έχει λαβει μέρος σε πλήθος εκδηλώσεων για το βιβλίο, σε σχολεία, σωματία, δήμους και βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Subtitle: 
Ιστορική νουβέλα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-279-431-3
Book pages: 
118
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο