Product

Για την Ευρώπη μας με αγάπη

Product

Για την Ευρώπη, για τον πολιτισμό

Για την Ευρώπη του 21ου αιώνα

Κωδικός:
20606
Description: 

...Χρειάζεται περισσότερο φως στο γιατί και το πώς, στις επιρροές και στις αντιστάσεις, στις αναστολές και στις επιδιώξεις των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που καλείται να κερδίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα επόμενα χρόνια είναι η ενίσχυση της ενημέρωσης και της συμμετοχής του Ευρωπαίου πολίτη. Γιατί η Ευρώπη πάνω απ' όλα είναι οι λαοί της, είναι οι άνθρωποι.

20,29 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

...Χρειάζεται περισσότερο φως στο γιατί και το πώς, στις επιρροές και στις αντιστάσεις, στις αναστολές και στις επιδιώξεις των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που καλείται να κερδίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα επόμενα χρόνια είναι η ενίσχυση της ενημέρωσης και της συμμετοχής του Ευρωπαίου πολίτη. Γιατί η Ευρώπη πάνω απ' όλα είναι οι λαοί της, είναι οι άνθρωποι. Από τα βόρεια χωριά της Φιλανδίας έως τη Μαγιόρκα και την Κρήτη και από τις εργατικές συνοικίες του Μάντσεστερ έως τα ορεινά χωριά της Σαξωνίας, στην πρώην Ανατολική Γερμανία, αισθάνθηκα πιο έντονο το λόγο ύπαρξης της Ενωμένης Ευρώπης, πολύ περισσότερο από τους διαδρόμους της εξουσίας στις Βρυξέλλες. Κοινά προβλήματα, κοινή αγωνία αλλά και κοινή προσδοκία και ελπίδα του Ευρωπαίου εργαζόμενου, του μικρού επιχειρηματία, του επαγγελματία, του αγρότη, του ανθρώπου του μόχθου. Εκεί συνειδητοποιεί κανείς την αξία αυτής της πορείας, καθώς είναι μια πολιτική διαδικασία που αφορά εξίσου το μέλλον όλων των λαών μας.
Subtitle: 
Με αίσθημα ευθύνης προς τους λαούς της Ευρώπης, με ζωντανή την ελληνική ψυχή
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-14-0154-7
Book pages: 
422
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χρήστος Παπουτσής γεννήθηκε το 1953. Είναι οικονομολόγος και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Την περίοδο 1995-1999 ήταν επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδιος για τις Πολιτικές Ενέργειας, Επιχειρήσεων, Τουρισμού, Εμπορίου και Κοινωνικής Οικονομίας. Διετέλεσε βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (1984-1995), όπου δραστηριοποιήθηκε στην Επιτροπή Προϋπολογισμού και στην Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής, Άμυνας και Ασφάλειας, καθώς και για τις σχέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το Κογκρέσο των ΗΠΑ. Διετέλεσε επίσης επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέλος του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας (1987-1995).
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1997. Διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ (1977-1981), πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας (1978-1980), γραμματέας των τομέων Οργανωτικού (1982-1985) και Διεθνών Σχέσεων (1988-1994) της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, υπήρξε επί σειρά ετών εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Subtitle: 
Με αίσθημα ευθύνης προς τους λαούς της Ευρώπης, με ζωντανή την ελληνική ψυχή
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-14-0154-7
Book pages: 
422
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο