Product

Γιαννούλης Χαλεπάς

Product

Γιανούλη Χαλεπά 142 ελεύθερα σχέδια

Γιαννούλης Χαλεπάς

Κωδικός:
138625
Description: 

Μορφή αινιγματική και μοναχική, γοητευτική και καταραμένη, αγιοποιημένη και μυθοποιημένη, με μια πορεία ζωής οδυνηρή, σκληρή και μυθιστορηματική, ο Χαλεπάς είναι από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς της νεοελληνικής τέχνης.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μορφή αινιγματική και μοναχική, γοητευτική και καταραμένη, αγιοποιημένη και μυθοποιημένη, με μια πορεία ζωής οδυνηρή, σκληρή και μυθιστορηματική, ο Χαλεπάς είναι από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς της νεοελληνικής τέχνης. Γεννημένος στον Πύργο της Τήνου από οικογένεια μαρμαράδων, θα ξεκινήσει την πορεία του στις αρχές της δεκαετίας του 1870 με σπουδές στο Πολυτεχνείο της Αθήνας και έπειτα στην περίφημη Βασιλική Ακαδημία των Ωραίων Τεχνών του Μονάχου. Στη συνέχεια η εξέλιξη της ζωής και του έργου του είναι τα στοιχεία εκείνα που θα εδραιώσουν τη φήμη και τον μύθο του, καταξιώνοντάς τον όσο κανέναν άλλον καλλιτέχνη στη συλλογική συνείδηση. Περιέχονται τα κεφάλαια: - Τα πρώτα χρόνια και η διαμόρφωση - Ο κλασικιστής Χαλεπάς - Ο "ζωντανός νεκρός" - Η ανακάλυψη και η επιστροφή - Ο μεταλογικός Χαλεπάς - Ο Γιαννούλης Χαλεπάς αφηγείται - Χρονολόγιο: Οι μεγαλύτεροι σταθμοί της ζωής του - Επιλογή βιβλιογραφίας
Subtitle: 
Ο νεωτεριστής
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-469-345-Χ
Book pages: 
146
Book Dimensions: 
25χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Γιάννης Μπόλης γεννήθηκε στην Ελασσόνα. Σπούδασε Ιστορία, Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα "Οι καλλιτεχνικές εκθέσεις. Οι καλλιτέχνες και το κοινό τους στην Αθήνα του 19ου αιώνα" (Θεσσαλονίκη, 2000). Συντάκτης και ειδικός επιστημονικός συνεργάτης από το 1993 στο "Λεξικό Ελλήνων Καλλιτεχνών: Ζωγράφοι - Γλύπτες - Χαράκτες, 16ος-20ός αιώνας" (εκδόσεις "Μέλισσα", Αθήνα 1997-2000). Μελέτες και κείμενά του για τη νεοελληνική τέχνη έχουν δημοσιευθεί σε βιβλία και καταλόγους εκθέσεων, ενώ άρθρα του σε περιοδικά τέχνης και τον ημερήσιο Τύπο. Από το 2000 εργάζεται ως επιμελητής στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης.

Subtitle: 
Ο νεωτεριστής
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-469-345-Χ
Book pages: 
146
Book Dimensions: 
25χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο