Product

Γιατροί Θεσσαλονίκης

Product

Γιατροί και ιατρική Κεφαλονιάς

Γιατροί και ιατρική Κεφαλονιάς

Κωδικός:
101151
Description: 

Η ανάγκη να μελετηθεί η ιστορία της ιατρικής σε κάθε περιοχή της χώρας μας από ερευνητές με ζήλο αλλά και με τους κανόνες που έχουν καθιερωθεί για την ιστορική έρευνα είναι ολοφάνερη. Από τις μερικότερες αυτές εργασίες θα μπορέσει να δει το φως αύριο η ενιαία ιστορία της ελληνικής ιατρικής που τόσες ιδιομορφίες παρουσιάζει κατά περιοχές ιδίως στα μεσαιωνικά και στα νεώτερα χρόνια.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η ανάγκη να μελετηθεί η ιστορία της ιατρικής σε κάθε περιοχή της χώρας μας από ερευνητές με ζήλο αλλά και με τους κανόνες που έχουν καθιερωθεί για την ιστορική έρευνα είναι ολοφάνερη. Από τις μερικότερες αυτές εργασίες θα μπορέσει να δει το φως αύριο η ενιαία ιστορία της ελληνικής ιατρικής που τόσες ιδιομορφίες παρουσιάζει κατά περιοχές ιδίως στα μεσαιωνικά και στα νεώτερα χρόνια. Το βιβλίο έχει στόχο να δώσει αυτά τα στοιχεία για το νησί της Κεφαλονιάς από το 1500, έτος κατάκτησης του νησιού από τους Βενετσιάνους, μέχρι το τέλος των ξενικών κυριαρχιών και την ενσωμάτωσή του στο αναγεννημένο ελληνικό κράτος. [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)
Subtitle: 
Στα χρόνια των ξενικών κυριαρχιών 1500-1864
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-12-1288-4
Book pages: 
563
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γεράσιμος Η. Πεντόγαλος γεννήθηκε στην Κεφαλονιά και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα ιστορία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Άσκησε χειρουργική σο νησί του και από το 1982 δίδαξε, στο Ιατρικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως επίκουρος καθηγητής και αργότερα ως αναπληρωτής, Ιστορία της Ιατρικής και τα επιλεγόμενα μαθήματα Ιατρική Ηθική και Συστήματα Υγείας. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό ιατροϊστορικών εργασιών και τα βιβλία: "Η Ιατρική Σχολή της Ιονίου Ακαδημίας", "Εισαγωγή στην ιστορία της ιατρικής", και "Σχολεία ιατρικής παιδείας στην Ελλάδα". Μετά την αποχώρησή του από το πανεπιστήμιο ζει και γράφει στην Κεφαλονιά.

Subtitle: 
Στα χρόνια των ξενικών κυριαρχιών 1500-1864
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-12-1288-4
Book pages: 
563
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο