Product

Γιούρι

Product

Γιούσουρι στην τσέπη

Γιουρούσι στον παράδεισο

Κωδικός:
98959
Manufacturer: 
Description: 

Με εξαιρετική μαεστρία και βαθιά γνώση της εποχής, ο Αντόνιο Σαράμπια μας μεταφέρει στη Σεβίλη του 15ου αιώνα. Από το λιμάνι της καραβέλες έχουν ήδη ξανοιχτεί σ' έναν άγνωστο Ωκεανό, αναζητώντας καινούργιους δρόμους για τις Ινδίες και την Κίνα, που χωρίς να το ξέρουν θα τους φέρουν μπροστά στις πύλες ενός Νέου Κόσμου.

11,01 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με εξαιρετική μαεστρία και βαθιά γνώση της εποχής, ο Αντόνιο Σαράμπια μας μεταφέρει στη Σεβίλη του 15ου αιώνα. Από το λιμάνι της καραβέλες έχουν ήδη ξανοιχτεί σ' έναν άγνωστο Ωκεανό, αναζητώντας καινούργιους δρόμους για τις Ινδίες και την Κίνα, που χωρίς να το ξέρουν θα τους φέρουν μπροστά στις πύλες ενός Νέου Κόσμου. Ο πυρετός των ανακαλύψεων, οι προσδοκίες για τα αμύθητα πλούτη της Ανατολής αλλά και για εξουσία σε τόπους και ανθρώπινες ψυχές φέρνουν στη σκηνή τα όνειρα και τις απογοητεύσεις, το μεγαλείο και τις μικρότητες των πρώτων θαλασσοπόρων· τις προκαταλήψεις, την αχριότητα, την ευγένεια και τη σκληρή καθημερινότητα των απλών ανθρώπων· τις φιλοδοξίες, την απληστία και τις ίντριγκες αρχόντων και βασιλιάδων· το σκοτεινό, υποκριτικό και ανάλγητο πρόσωπο της Εκκλησίας, με την παντοδύναμη Ιερά Εξέταση σε ρόλο θεϊκού δικαστή και δήμιου, μα πάντα συνοδοιπόρου και αρωγού της εξουσίας· πρώην κατάδικους και τυχοδιώκτες με πανοπλίες και κοφτερά σπαθιά ν' αναζητούν καινούργια ζωή και εύκολο κέρδος στην άλλη άκρη του Ωκεανού· ανήσυχα πνεύματα με όπλο την αμφισβήτηση, την έρευνα, τη γνώση, τα φρεσκοτυπωμένα βιβλία, να φέρνουν τον Μεσαίωνα, στο κατώφλι της Αναγέννησης. Όλοι είναι κομπάρσοι και πρωταγωνιστές μιας εποχής. Ανάμεσα σ' αυτούς, ο Σαράμπια θα ζωντανέψει τους αφηγητές και πρωταγωνιστές της δικής του ιστορίας. Είναι δύο νεαροί Σεβιλιάνοι και δύο συνομήλικοί τους Ινδιάνοι. Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που έφτασαν αιχμάλωτοι από την άλλη όχθη της Ζοφερής Θάλασσας. Σκλάβοι πια, μακριά από τα νησιά τους, τα δέντρα, τα πουλιά, τη θάλασσα, τα έθιμα και τους θεούς τους, θα δουν τη μοίρα τους ν' αλλάζει στον τόπο εκείνων που έκαναν ξαφνικά γιουρούσι στον δικό τους παράδεισο, σπέρνοντας το φόβο, το μίσος, το θάνατο. Δίπλα στον Γουαδαλκιβίρ και τα χνάρια του αραβικού παρελθόντος, θα γνωρίσουν έναν καινούργιο κόσμο που θα βάλει τέλος στα χρόνια της αθωότητας με τρόπο δραματικό και για τους τέσσερις.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-256-622-1
Book pages: 
258
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αντόνιο Σαράμπια (Μεξικό), γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού το 1944. Σπούδασε επικοινωνία και τεχνική των πληροφοριών στο Ιβηροαμερικανικό Πανεπιστήμιο και εργάστηκε για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Δημοσίευσε την πρώτη του ποιητική συλλογή το 1978 στη Γουαδαλαχάρα και αμέσως μετά αποφάσισε να αφοσιωθεί εξ' ολοκλήρου στη λογοτεχνία. Το μυθιστόρημά του "Οι καλεσμένοι του ηφαιστείου" μεταφράστηκε στα γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-256-622-1
Book pages: 
258
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο