Product

Γκάντι

Product

Γκαούρ - Ταρζάν: Ημερολόγιο 1999

Γκαουντί

Κωδικός:
111262
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

[...] Γεννήθηκε στην πόλη Ρέους στις 25 Ιουνίου του 1852. Ο πατέρας του ήταν χαλκουργός, με άλλα λόγια, το οικογενειακό του περιβάλλον ήταν κάθε άλλο παρά εύπορο. Επιπλέον, ο μικρός Αντόνι ήταν πολύ ασθενικός. Στα πρώτα του χρόνια, μια ρευματική πάθηση τον εμπόδιζε να παίζει ελεύθερα στους δρόμους με τους συνομηλίκους του. Αναγκαζόταν, λοιπόν, συχνά να μένει σπίτι. Μερικές φορές μάλιστα, για τις μετακινήσεις του είχε ένα γαϊδουράκι. Ολόκληρη η ζωή του σημαδεύτηκε από την πάθηση αυτή: υπέφερε από ρευματικές κρίσεις μέχρι το θάνατό του.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Γεννήθηκε στην πόλη Ρέους στις 25 Ιουνίου του 1852. Ο πατέρας του ήταν χαλκουργός, με άλλα λόγια, το οικογενειακό του περιβάλλον ήταν κάθε άλλο παρά εύπορο. Επιπλέον, ο μικρός Αντόνι ήταν πολύ ασθενικός. Στα πρώτα του χρόνια, μια ρευματική πάθηση τον εμπόδιζε να παίζει ελεύθερα στους δρόμους με τους συνομηλίκους του. Αναγκαζόταν, λοιπόν, συχνά να μένει σπίτι. Μερικές φορές μάλιστα, για τις μετακινήσεις του είχε ένα γαϊδουράκι. Ολόκληρη η ζωή του σημαδεύτηκε από την πάθηση αυτή: υπέφερε από ρευματικές κρίσεις μέχρι το θάνατό του. Οι γιατροί του είχαν συστήσει αυστηρή χορτοφαγία και τακτική άσκηση χωρίς υπερβολές, η οποία περιλάμβανε και τον τακτικό περίπατό του μέχρι την εκκλησία του Αγίου Φιλίππου Νέρι. Ακόμα και στην εφηβεία του ο Γκαουντί συνήθιζε να κάνει μεγάλους περιπάτους στην περιοχή -κάτι πολύ ασυνήθιστο για εκείνη την εποχή. Είναι ασφαλώς μάταιο να κάνουμε εικασίες για το αν ο Γκαουντί θα είχε πάρει τη θέση που πήρε στην ιστορία της ισπανικής αρχιτεκτονικής χωρίς αυτή την ασθένεια. Γιατί, μπορεί ο μικρός Αντόνι να μην είχε την ελευθερία κινήσεων που είχαν τα άλλα παιδιά, άφηνε όμως το βλέμμα του -και τις σκέψεις του- να πλανιούνται εντελώς ελεύθερα. Πρέπει να ήταν παιδί με πρόωρη ωριμότητα, που συχνά ξάφνιαζε τους μεγαλύτερους με την οξύυνοιά του. Όταν κάποτε ένας δάσκαλος είπε στην τάξη του ότι τα πουλιά πετούν γιατί έχουν φτερά, ο Αντόνι αμέσως απάντησε ότι και τα κοτόπουλα στην αυλή έχουν φτερά, αλλά τα χρησιμοποιούν μόνο για να ισορροπούν στο περπάτημα. Ποτέ δεν έχασε την ικανότητα να παρατηρεί λεπτομέρειες και να μαθαίνει από την καθημερινότητα που τον περιέβαλε. Πράγματι, αυτή η παρατηρητικότητα άφησε τα σημάδια της σε όλα του τα έργα. Το ενδιαφέρον του για την αρχιτεκτονική είχε ήδη διαφανεί όσο ήταν μαθητής του Ρέους (φυσικά, το σχολείο φέρει το όνομά του), και σε ηλικία δεκαεφτά ετών πήγε στη Βαρκελώνη για να σπουδάσει αρχιτεκτονική. [...] (από τη σελ. 6 του βιβλίου)
Subtitle: 
Τα κτίσματα: 1852-1926: Αντόνι Γκανουντί ι Κορνέτ, μια ζωή αφιερωμένη στην αρχιτεκτονική
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-235-729-0
Book pages: 
239
Book Dimensions: 
31χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Ράινερ Ζέρμπστ σπούδασε σύγχρονες γλώσσες στο Πανεπιστήμιο του Τύμπιγκεν και της Ουαλίας από το 1969 ώς το 1975. Από το 1976 ώς το 1982 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα της αγγλικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τύμπιγκεν. Μετά την ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής το 1982, ο Ζέρμπστ εργάζεται ως κριτικός τέχνης, λογοτεχνίας και θεάτρου.

Subtitle: 
Τα κτίσματα: 1852-1926: Αντόνι Γκανουντί ι Κορνέτ, μια ζωή αφιερωμένη στην αρχιτεκτονική
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-235-729-0
Book pages: 
239
Book Dimensions: 
31χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο