Product

Γράμματα στην Εύα Πάλμερ Σικελιανού

Product

Γράμματα στην Κατερίνα

Γράμματα στην Ήρα

Κωδικός:
101590
Manufacturer: 
Description: 

Τα "Γράμματα στην Ήρα" απευθύνονται σε κάθε νέα μητέρα που υποπτεύεται πως το παιδί της δεν είναι ένα σάρκινο "αντικείμενο" αλλά μια οντότητα με απέραντο νου και θεία φύση μέσα στο θαυμαστό του σώμα.

9,58 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα "Γράμματα στην Ήρα" απευθύνονται σε κάθε νέα μητέρα που υποπτεύεται πως το παιδί της δεν είναι ένα σάρκινο "αντικείμενο" αλλά μια οντότητα με απέραντο νου και θεία φύση μέσα στο θαυμαστό του σώμα. Ο συγγραφέας του βιβλίου, έχοντας διανύσει την επιστημονική του σταδιοδρομία για μισόν αιώνα, περίπου, μέσα από νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, κρατικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, έχει, ταυτόχρονα, στο ενεργητικό του ένα μεγάλο όσο και αθόρυβο ανθρωπιστικό έργο, ασκώντας, το παιδιατρικό του λειτούργημα για περισσότερα από 40 χρόνια με πάγια εθελοντική προσφορά σε διάφορες πλευρές του κοινωνικού μας βίου. Ορφανοτροφεία, παιδικές κατασκηνώσεις, κρατικά, ιδιωτικά και εκκλησιαστικά, ιδρύματα πρόνοιας, προγράμματα ανθρωπιστικής δράσης στην Αθήνα τις ακριτικές και ορεινές περιοχές της Ελλλάδας, φυλακές ανηλίκων, γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, καταυλισμοί τσιγγάνων είναι χώροι άσκησης της υψηλής αποστολής του λειτουργήματός του. Σήμερα, μάχιμο μέλος των "Γιατρών του Κόσμου", ο Β. Η. Β., βαθύς μελετητής επίσης των μεγάλων φιλοσοφικών και θρησκευτικών ρευμάτων της Ιστορίας, με τα "Γράμματα στην Ήρα" καταθέτει την πείρα του στις νέες μητέρες για την ορθή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη του παιδιού. Πείρα βασισμένη όχι μόνο στις επιταγές της Παιδιατρικής Επιστήμης και της σύγχρονης ψυχολογίας αλλά και στο απόσταγμα των προαιωνίων αρχών που μας κληροδοτούν οι θεμελιώδεις κανόνες της θρησκείας και των μεγάλων φιλοσοφικών ρευμάτων της ανθρωπότητας.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8342-39-2
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βάσος Ηλία Βογιατζόγλου γεννήθηκε το 1935 στη Νέα Ιωνία Αττικής. Κατάγεται από την Σπάρτη της Μ. Ασίας. Είναι παιδίατρος και ενεργό μέλος της ανθρωπιστικής οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου". Διατηρεί σε εθελοντική βάση την παιδιατρική φροντίδα των παιδιών στις Γυναικείες Φυλακές του Κορυδαλλού και της Θήβας. Ερευνητής της ιστορίας και του λαϊκού πολιτισμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ποιητής, ονοματολόγος και δοκιμιογράφος ασχολείται ιδιαίτερα με το φιλοσοφικό δοκίμιο. Έχει εκδώσει τριανταεπτά βιβλία, ενώ έχει συνεργαστεί με πολλές εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας και της Κύπρου. Από το 2006 διευθύνει τη Σχολή Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Ερευνών "Κύκλος" στην γενέτειρά του. Για το συγγραφικό και ανθρωπιστικό του έργο έχει τιμηθεί με πολλές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία μεταξύ των οποίων για τη συμβολή του στη μελέτη του μικρασιατικού ελληνισμού το 1986 από την Ακαδημία Αθηνών. Είναι τακτικό μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας, της Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών και της Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8342-39-2
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο