Product

Γραμμική άλγεβρα

Product

Γραμμική άλγεβρα

Γραμμική άλγεβρα

Κωδικός:
128762
Description: 

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σύγχρονο εγχειρίδιο Γραμμικής Άλγεβρας και θεωρείται κατάλληλο για χρήση σπουδαστών των ΑΕΙ, ΑΤΕΙ και ΑΣΕΙ. Έχει γραφεί έτσι ώστε να ικανοποιεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτούντων, κυρίως σε Φυσικομαθηματικές, Οικονομικές, Πολυτεχνικές και Γεωπονικές Σχολές, καθώς επίσης και σε Τεχνολογικές Σχολές, Σχολές Πληροφορικής, Στατιστικής και Διοίκησης-Οργάνωσης Δημοσίων Υπηρεσιών, Οργανισμών και Επιχειρήσεων.

36,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σύγχρονο εγχειρίδιο Γραμμικής Άλγεβρας και θεωρείται κατάλληλο για χρήση σπουδαστών των ΑΕΙ, ΑΤΕΙ και ΑΣΕΙ. Έχει γραφεί έτσι ώστε να ικανοποιεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτούντων, κυρίως σε Φυσικομαθηματικές, Οικονομικές, Πολυτεχνικές και Γεωπονικές Σχολές, καθώς επίσης και σε Τεχνολογικές Σχολές, Σχολές Πληροφορικής, Στατιστικής και Διοίκησης-Οργάνωσης Δημοσίων Υπηρεσιών, Οργανισμών και Επιχειρήσεων. Στο βιβλίο επιχειρείται η παρουσίαση της θεωρητικής δομής και μεθοδολογίας της Γραμμικής Άλγεβρας με συστηματικό, επαγωγικό και απλό τρόπο, με πληρότητα, ακρίβεια και σαφήνεια, μέσα από το "παράδειγμα" και τη "συζήτηση". Οι αποδείξεις προτάσεων και ιδιοτήτων, που έχουν συμπεριληφθεί, απαιτούν μόνο γνώσεις στοιχειωδών μαθηματικών ή βασικές γνώσεις μαθηματικής ανάλυσης. Σε όλα τα κεφάλαια υπάρχουν επεξηγήσεις και επισημάνσεις και αναλύονται διεξοδικά ποικίλα επιλεγμένα παραδείγματα, που καλύπτουν διάφορους κλάδους των μαθηματικών ή άλλων εφαρμοσμένων επιστημονικών και τεχνολογικών πεδίων. Οι εφαρμογές αντιστοιχούν σε επιμέρους απλές ή σύνθετες περιπτώσεις και βοηθούν τον αναγνώστη να προσεγγίσει, να επαληθεύσει, να αντιληφθεί και να ερμηνεύσει τα θεωρητικά και τεχνικά ζητήματα που συνδέονται με τη Γραμμική Άλγεβρα. Σε κάθε κεφάλαιο δίνεται προς λύση σημαντικός αριθμός ασκήσεων, ώστε ο σπουδαστής να ελέγξει τις γνώσεις του και να δοκιμάσει την ικανότητά του στην επίλυσή τους.
Subtitle: 
Θεωρία και εφαρμογές
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-01-1193-6
Book pages: 
537
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Γεώργιος Δονάτος είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Έλαβε Masters από το Τμήμα Στατιστικής του Concordia University και Διδακτορικό και Υφηγεσία από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Στατιστική - Οικονομετρία. Υπήρξε Research Fellow του Center for Econometric Research του Concordia University, και διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Διετέλεσε αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1997-2001) και διευθυντής του Τομέα Ποσοτικών Μεθόδων του ιδίου Τμήματος (1990-2003). Σήμερα είναι Κοσμήτορας της σχολής ΝΟΠΕ). 'Έχει μετάσχει σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια και είναι συγγραφέας βιβλίων, ερευνητικών μονογραφιών και μεγάλου αριθμού άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και ειδικούς συλλογικούς τόμους. Έχει δημοσιεύσει στα επιστημονικά περιοδικά:Journal of Statistical Planning and Inference, The Statistician, Communications in Statistics, Journal of Statistical Computation and Simulation, Computational Statistics and Data Analysis, International Journal of Manpower, European Journal of Operational Research, Applied Economics, Energy Econo-mics, Urban Studies, Journal of Area Studies, Journal of Agricultural Econo-mics, Annals of Tourism Research, Marketing and Research κλπ. Μετέχει σε πολλές επιστημονικές εταιρείες και η έρευνά του επικεντρώνεται κυρίως σε θέματα Οικονομετρίας, Στατιστικής και Επιχειρησιακής Έρευνας. Είναι Κοσμήτορας της σχολής ΝΟΠΕ.

Subtitle: 
Θεωρία και εφαρμογές
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-01-1193-6
Book pages: 
537
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο