Product

Δήλος

Product

Δήλος, Μύκονος, Ρηνεία

Δήλος, Μύκονος

Κωδικός:
69941
18,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Subtitle: 
Ιστορικός και αρχαιολογικός οδηγός
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-86237-0-7
Book pages: 
143
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Τσάκος σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με μεγάλους δασκάλους, όπως ο Μανόλης Ανδρόνικος, ο Γεώργιος Μπακαλάκης, ο Ιωάννης Κακριδής, ο Μιχάλης Σακελλαρίου. Αργότερα παρακολούθησε μαθήματα αρχαιολογίας και νεότερης τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου με καθηγητές τον Ernst Homman-Wedeking και τον Dieter Ohly.
Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων, είναι ισόβιος εταίρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας και αντεπιστέλλον μέλος του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου του Βερολίνου, καθώς και επίτιμο μέλος των Συλλόγων των Φίλων της Ακροπόλεως και του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Εργάστηκε από τα φοιτητικά ήδη χρόνια στις ανασκαφές της Βεργίνας, στην Ανατολική Νεκρόπολη και στη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης. Από το 1965 μέχρι το 1990 υπηρέτησε αρχικά ως Επιμελητής και αργότερα ως Έφορος Αρχαιοτήτων στις Κυκλάδες, στην Ήπειρο, στην Ακρόπολη και ως διευθυντής στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Ασχολήθηκε με την προστασία των αρχαιολογικών χώρων, αλλά και των παραδοσιακών οικισμών των Κυκλάδων, της Σάμου και της Ηπείρου. Ιδιαίτερα ενδιαφέρθηκε για την προστασία του χαρακτήρα της νήσου Μυκόνου, θέμα με το οποίο ασχολήθηκε και σε σειρά ολοσέλιδων άρθρων στην τοπική εφημερίδα "η Μυκονιάτικη" (1990-1995).
Διενήργησε ανασκαφές, με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα, κυρίως στη Σάμο, με την οποία εξακολουθεί να ασχολείται μέχρι σήμερα. Σημαντική ήταν η συμβολή του στην οργάνωση της έκθεσης των αρχαιοτήτων στο νέο Μουσείο Πυθαγορείου.
Συμμετείχε με ανακοινώσεις σε διεθνή και τοπικά συνέδρια. Πραγματοποίησε διαλέξεις σε ιδρύματα, μουσεία, πανεπιστήμια και επιστημονικούς συλλόγους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και εκπομπές για την εκπαιδευτική τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Μια σειρά αρχαιολογικών οδηγών (Ακρόπολη, Σάμος, Δήλος-Μύκονος, Ολυμπία, κ.λπ.) είναι ο καρπός από τις εμπειρίες του στους αντίστοιχους χώρους.
Μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, καθώς και σε εγκυκλοπαίδειες (Πάπυρος-Λαρούς, Δομή κ.λπ.), ενώ ταινίες αρχαιολογικού περιεχομένου με δικό του σενάριο έχουν προβληθεί σε φεστιβάλ αρχαιολογικού φιλμ.

Subtitle: 
Ιστορικός και αρχαιολογικός οδηγός
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-86237-0-7
Book pages: 
143
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο