Product

Δεσμώτες της Χούντας: 7.840 ονόματα

Product

Δεσμώτες του πάθους

Δεσμώτες του μοναρχοφασισμού

Κωδικός:
203222
Description: 

Μακρόνησος, φυλακές Βούρλων Πειραιά, Κεφαλονιάς, Θήβας, Άμφισσας... Ένα μαρτυρικό οδοιπορικό 14 ολόκληρων χρόνων (1949- 1963) σε τόπους εξορίας και σε φυλακές.
Η βασανιστική διαδρομή του Κώστα Πεντεδέκα, μαχητή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, στα κολαστήρια του μετεμφυλιακού κράτους. Η "ανταμοιβή'' που επιφύλαξαν οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές - "άξιοι'' διάδοχοι των Εγγλέζων - και τα ντόπια ανδρείκελά τους σε χιλιάδες και χιλιάδες αγωνιστών που συνέτριψαν τους φασίστες κατακτητές και πάλεψαν για μια λεύτερη, λαοκρατική Ελλάδα.

12,90 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μακρόνησος, φυλακές Βούρλων Πειραιά, Κεφαλονιάς, Θήβας, Άμφισσας... Ένα μαρτυρικό οδοιπορικό 14 ολόκληρων χρόνων (1949- 1963) σε τόπους εξορίας και σε φυλακές. Η βασανιστική διαδρομή του Κώστα Πεντεδέκα, μαχητή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, στα κολαστήρια του μετεμφυλιακού κράτους. Η "ανταμοιβή'' που επιφύλαξαν οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές - "άξιοι'' διάδοχοι των Εγγλέζων - και τα ντόπια ανδρείκελά τους σε χιλιάδες και χιλιάδες αγωνιστών που συνέτριψαν τους φασίστες κατακτητές και πάλεψαν για μια λεύτερη, λαοκρατική Ελλάδα. Βιώματα και αυθεντικές μαρτυρίες που συγκλονίζουν. Η εκδικητική μανία των πολιτικών εκπροσώπων της αστικής τάξης, Δεξιών, Κεντρώων, και των οργάνων τους που αναλάμβαναν την "αναμόρφωση των απολωλότων του έθνους΄΄ με μεσαιωνικού τύπου βασανιστήρια. Σκοπός τους να ξεμπερδέψουν πολιτικά και κοινωνικά με τους αιμοδότες του αγωνιστικού μεγαλείου ενός ολόκληρου λαού. Το ανεβοκατέβασμα κυβερνήσεων, το Κυπριακό, η άνοδος της ΕΔΑ, η δολοφονία Λαμπράκη, ο αγώνας για πολιτική αμνηστία ιδωμένα με τη ματιά αυτών που γράψανε την αληθινή ιστορία του λαού και του τόπου. Πολύτιμες ιστορικές πληροφορίες: Για την οργάνωση και τους αγώνες των δεσμωτών, για τις απεργίες πείνας, για τη μάχη να μετατρέψουν τους ανήλιαγους και υγρούς τάφους των κελιών σε κυψέλες αγωνιστικής στάσης, μόρφωσης, δημιουργίας. Παράλληλα, θα βρει κανείς ξεχωριστά ντοκουμέντα από τη βιομηχανία δικών και καταδικών που έστηναν τα χαλκεία των κυβερνήσεων και του ιμπεριαλισμού. Μια πολύτιμη και ακριβή μαρτυρία που σκαλίζει πληγές για να φωτίσει το αύριο...
Subtitle: 
Χρονικό της ζωής μας σε φυλακές και εξορίες 1949 - 1963
Publications Date: 
2015
Book ISBN: 
960-9492-75-4
Book pages: 
336
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Χρονικό της ζωής μας σε φυλακές και εξορίες 1949 - 1963
Publications Date: 
2015
Book ISBN: 
960-9492-75-4
Book pages: 
336
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο