Product

Διακοσμητικά μπουκέτα

Product

Διακοσμητικά πετρώματα

Διακοσμητικά πετρώματα

Κωδικός:
87098
Manufacturer: 
Description: 

Διακοσμητικά πετρώματα είναι τα μάρμαρα (ασβεστιτικά ή δολομιτικά), οι ασβεστόλιθοι, οι δολομιτικοί ασβεστόλιθοι, το ασβεστιτικό αλάβαστρο, τα λατυποπαγή πετρώματα, οι τραβερτίνες, οι σερπεντινίτες, οι οφειτασβεστίτες, οι σχιστόλιθοι και οι γρανίτες, πετρώματα δηλαδή, που μπορούν να λειανθούν και να στιλβωθούν, για να χρησιμοποιηθούν στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση.

22,93 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Διακοσμητικά πετρώματα είναι τα μάρμαρα (ασβεστιτικά ή δολομιτικά), οι ασβεστόλιθοι, οι δολομιτικοί ασβεστόλιθοι, το ασβεστιτικό αλάβαστρο, τα λατυποπαγή πετρώματα, οι τραβερτίνες, οι σερπεντινίτες, οι οφειτασβεστίτες, οι σχιστόλιθοι και οι γρανίτες, πετρώματα δηλαδή, που μπορούν να λειανθούν και να στιλβωθούν, για να χρησιμοποιηθούν στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση. Τα διακοσμητικά πετρώματα παραμένουν πάντοτε σημαντικό υλικό στην αρχιτεκτονική. Όμως, η χρησιμοποίησή τους πρέπει να γίνεται με πλήρη γνώση των μεθόδων παραγωγής και των ιδιοτήτων τους, αλλά και με πολλή φαντασία. [...]
Subtitle: 
Κριτήρια επιλογής, τεχνική εφαρμογής, αρχιτεκτονική σύνθεση
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-411-451-4
Book pages: 
130
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ανασταστασία Διαμ. Διαμαντοπούλου γεννήθηκε στην Ερμούπολη Σύρου το 1937. Το 1958 της απονεμήθηκε το Δίπλωμα Σκοπευτρίας Στρατιωτικών Αγώνων. Το 1959 έλαβε το Πτυχίο της Αρχιτεκτονικής Σχολής Ε. Μ. Πολυτεχνείου και το Βραβείο Χ. Χρυσοβέργη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Ε.Μ.Π. διατήρησε υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. Υπηρέτησε αρχιτέκτων επί συμβάσει της Διευθύνσεως Γεωργικής Εκπαιδεύσεως του Υπουργείου Γεωργίας (1961-1967). Το 1971 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Μηχανικός Ε.Μ. Πολυτεχνείου. Υπηρέτησε βοηθός και επιμελήτρια των Εδρών Κτιριολογίας και Τεχνικών Υλικών Ε.Μ.Π. (1960-61 και 1967-1980), με εντολή διδασκαλίας τα τελευταία χρόνια. Από το 1960 ασχολείται με τη μελέτη και την επίβλεψη κατασκευής έργων. Από το 1971 έχει συντάξει και δημοσιεύσει πλήθος Επιστημονικών μελετών για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τη λαϊκή τέχνη της Χώρας μας, για τη μορφολογία των μαρμαροκατασκευών, για την τεχνολογία και τις εφαρμογές του μαρμάρου και για άλλα θέματα. Από το 1979 συμμετέχει σε Επιστημονικές Επιτροπές του Τ.Ε. Ελλάδας και του ΕΛ. Ο. Τ. Ήταν επιστημονικός συνεγάτης και έχει συντάξει κείμενα του ντοκιμαντέρ 3 ημιώρων με τίτλο "Το Ελληνικό Μάρμαρο" (Ελληνική τηλεόραση, 1987). Έχει εισηγηθεί επανειλημμένα σε Συνέδρια. Έχει διδάξει θέματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και τεχνικών υλικών. Το 1995 ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότισσα Αμπελακίων. Καθηγήτρια Σ.Τ.Μ.Α. (1998).

Subtitle: 
Κριτήρια επιλογής, τεχνική εφαρμογής, αρχιτεκτονική σύνθεση
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-411-451-4
Book pages: 
130
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο