Product

Διανοητική εργασία, κοινωνικά κινήματα και έξοδος από την κρίση

Product

Διάνοιξη δάσους

Διανοητική ιστορία

Κωδικός:
84439
Description: 

[...] Θα πρέπει να σημειωθεί εν κατακλείδι ότι η παρούσα συλλογή άρθρων δεν αποβλέπει στην καθιέρωση οριστικών μεθοδολογικών επιταγών για το συγκεκριμένο χώρο. Αποτελεί μάλλον περιδιάβαση σε μερικές από τις σημαντικότερες νέες μεθοδολογικές κατευθύνσεις της διανοητικής ιστορίας.

9,54 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Θα πρέπει να σημειωθεί εν κατακλείδι ότι η παρούσα συλλογή άρθρων δεν αποβλέπει στην καθιέρωση οριστικών μεθοδολογικών επιταγών για το συγκεκριμένο χώρο. Αποτελεί μάλλον περιδιάβαση σε μερικές από τις σημαντικότερες νέες μεθοδολογικές κατευθύνσεις της διανοητικής ιστορίας. Είτε θεωρηθεί ως μελέτη μεμονωμένων διανοητών ή διανοητικών κινημάτων και τάσεων, σχολών σκέψης, της συλλογικής συνείδησης ή της λόγιας και λαϊκής κουλτούρας, η διανοητική ιστορία στρέφεται προς ολοένα και διαφορετικές κατευθύνσειςς, εμμένοντας σθεναρά, όπως φαίνεται, μόνο στην έννοια του μεθοδολογικού πλουραλισμού. (από τον πρόλογο της Έφης Γαζή)
Subtitle: 
Όψεις μιας σύγχρονης συζήτησης
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-7089-12-Χ
Book pages: 
179
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Roger Chartier (Λυών, 1945) είναι Γάλλος ιστορικός της σχολής των Annales. Η εργασία του αφορά κατά κύριο λόγο την ιστορία του βιβλίου, των εκδόσεων και της ανάγνωσης. Το 1970 εκλέχτηκε βοηθός καθηγητή σύγχρονης ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Μεταξύ 1978-2006 δίδαξε ως λέκτορας, καθηγητής και στη συνέχεια διευθυντής σπουδών στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS). Το 2006 εκλέχτηκε καθηγητής στο College de France. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Είναι επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Carlos III της Μαδρίτης και αντεπιστέλλον μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας.

Subtitle: 
Όψεις μιας σύγχρονης συζήτησης
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-7089-12-Χ
Book pages: 
179
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο