Product

Διάπλους φωτός

Product

Διαπολιτισμικές διαδρομές

Διαπολιτισμικά αναλυτικά προγράμματα

Κωδικός:
117256
Manufacturer: 
Description: 

Η σύνταξη "Διαπολιτισμικών Αναλυτικών Προγραμμάτων" (Α.Π.) αποτελεί μια συζήτηση με πολλές ερωτήσεις, λίγες απαντήσεις και ακόμη λιγότερες λύσεις. Το συγκεκριμένο βιβλίο, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, επιχειρεί να συνεισφέρει στην παραπάνω συζήτηση εξετάζοντας τη διαμόρφωση των στόχων, τον τρόπο επιλογής και την οργάνωση της γνώσης, τη μεθόδευση της διδασκαλίας, καθώς επίσης και τις στρατηγικές αξιολόγησης ενός διαπολιτισμικού Α.Π. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά ενός διαπολιτισμικού Α.Π., μεταξύ άλλων, είναι και τα εξής:

11,70 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η σύνταξη "Διαπολιτισμικών Αναλυτικών Προγραμμάτων" (Α.Π.) αποτελεί μια συζήτηση με πολλές ερωτήσεις, λίγες απαντήσεις και ακόμη λιγότερες λύσεις. Το συγκεκριμένο βιβλίο, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, επιχειρεί να συνεισφέρει στην παραπάνω συζήτηση εξετάζοντας τη διαμόρφωση των στόχων, τον τρόπο επιλογής και την οργάνωση της γνώσης, τη μεθόδευση της διδασκαλίας, καθώς επίσης και τις στρατηγικές αξιολόγησης ενός διαπολιτισμικού Α.Π. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά ενός διαπολιτισμικού Α.Π., μεταξύ άλλων, είναι και τα εξής: - παρέχει στους μαθητές ευκαιρίες εκμάθησης της μητρικής τους γλώσσας, - αναγνωρίζει την ανάγκη ισορροπημένης αντιπροσώπευσης των πολιτισμικών ομάδων στα περιεχόμενα των σχολικών εγχειριδίων, - προωθεί αξίες, συμπεριφορές και στάσεις που υποστηρίζουν την εθνοπολιτισμική ποικιλομορφία, - καταπολεμά στερεότυπα, προκαταλήψεις, σκόπιμες παραλείψεις ή ανακρίβειες, ανισότητες, περιθωριοποίηση και ρατσισμό στα περιεχόμενα των σχολικών εγχειριδίων και στις παιδαγωγικές πρακτικές, - χρησιμοποιεί τη βιωματική μάθηση, - βοηθά τους μαθητές να ερμηνεύουν τα γεγονότα μέσα από την οπτική διαφορετικών εθνικών και πολιτισμικών ομάδων. Ο σχεδιασμός ενός διαπολιτισμικού Α.Π. προϋποθέτει την ανάπτυξη ενός κοινωνικού διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και πριν εφαρμοστεί σε εκατοντάδες χιλιάδες μαθητών απαραίτητη είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-402-294-6
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Οδυσσέας Ευαγγέλου είναι εκπαιδευτικός. Αφού ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας, μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Προγράμματος Ακαδημαϊκής και Επαγγελματικής Αναβάθμισης Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είναι κάτοχος μάστερ του Διακρατικού Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών "Συγκριτική Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα", που διοργανώνει το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Α.Π.Η.) του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Institute of Education - University of London, και Υποψήφιος Διδάκτορας του Τ.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει διδάξει σε Δημοτικά Σχολεία του εσωτερικού και το 1991 αποσπάστηκε σε σχολεία της Μελβούρνης, όπου και εργάστηκε για πέντε χρόνια. Έχει κάνει δημοσιεύσεις σε περιοδικά και ανακοινώσεις σε συνέδρια. Τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στη Διαπολιτισμική Παιδαγωγική και Διδακτική, τη Δίγλωσση Εκπαίδευση, τη Διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας, τα Αναλυτικά Προγράμματα και την Εκπαιδευτική Πολιτική.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-402-294-6
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο