Product

Διαπολιτισμική αγωγή

Product

Διαπολιτισμική αγωγή στο νηπιαγωγείο

Διαπολιτισμική αγωγή στην Ευρώπη και την Ελλάδα

Κωδικός:
78249
Manufacturer: 
Description: 

Το φαινόμενο της πολυπολιτισμικότητας και η ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία αποτελούν μια πρόκληση για τη χώρα μας, η οποία χαρακτηρίζεται από την αίσθηση της πολιτισμικής και θρησκευτικής ομοιογένειας και εν μέρει από κίβδηλα επιχειρήματα περί κοινής καταγωγής από τους αρχαίους Έλληνες. Ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των παιδιών των μεταναστών καθιστά αναγκαία την πραγματοποίηση ριζοσπαστικών αλλαγών. Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει κριτικά τις διάφορες παραμέτρους της διαπολιτισμικής αγωγής.

12,38 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το φαινόμενο της πολυπολιτισμικότητας και η ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία αποτελούν μια πρόκληση για τη χώρα μας, η οποία χαρακτηρίζεται από την αίσθηση της πολιτισμικής και θρησκευτικής ομοιογένειας και εν μέρει από κίβδηλα επιχειρήματα περί κοινής καταγωγής από τους αρχαίους Έλληνες. Ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των παιδιών των μεταναστών καθιστά αναγκαία την πραγματοποίηση ριζοσπαστικών αλλαγών. Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει κριτικά τις διάφορες παραμέτρους της διαπολιτισμικής αγωγής. Γίνεται εκτενής αναφορά τόσο στους θεσμικούς όρους όσο και στις μεθόδους της διαπολιτισμικής και αντιρατσιστικής παιδαγωγικής στο χώρο του σχολείου. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα μοντέλα που εφαρμόζονται στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Η διαπολιτισμική αγωγή, παρά τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδά της, αποτελεί και για τη χώρα μας μονόδρομο, διότι προσφέρει λογικές και συγκεκριμένες κατευθύνσεις δράσης που μπορούν να οδηγήσουν σε ίσες ευκαιρίες, απολύτως αναγκαίες για όλες τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες -και, συνεπώς, και για την Ελλάδα.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-402-066-8
Book pages: 
287
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ανδρέας Ζωγράφου είναι καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας και πρώην διευθυντής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Πάτρας. Σπούδασε Κοινωνική Εργασία στην Ανωτάτη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας Φραγκφούρτης και αποφοίτησε με το δίπλωμα του κοιωνικού λειτουργού. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Φραγκφούρτης, Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, από όπου έλαβε το δίπλωμα του παιδαγωγού. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο και στην ίδια κατεύθυνση σπουδών αναγορεύτηκε σε διδάκτορα της φιλοσοφίας. Η διδακτορική του διατριβή δημοσιεύθηκε στην επιστημονική σειρά του Γερμανικού Ινστιτούτου Κοινωνικής Εργασίας και Κοινωνικής Παιδαγωγικής. Μετά την ανάδειξή του σε διδάκτορα, δίδαξε σε σεμινάρια για διάστημα 6 ετών στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του ανωτέρω πανεπιστημίου. Κατά τη μακρόχρονη διαμονή του στη Γερμανία συνέβαλε ενεργά στην αυτοοργάνωση και αυτοεκπροσώπηση των Ελλήνων μεταναστών. Διετέλεσε επιστημονικός σύμβουλος και συνεργάτης διαφόρων κοινωνικών οργανώσεων, παιδικών σταθμών. σχολείων, λαϊκών πανεπιστημίων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-402-066-8
Book pages: 
287
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο